ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άναψαν τα αίματα στα κατεχόμενα σε νέα διαμαρτυρία

Οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με «ειδικές δυνάμεις» του ψευδοκράτους

«Τις μεσημεριανές ώρες ένταση επικράτησε στον προαύλιο χώρο της «Πρωθυπουργίας», όταν τ/κ συνδικαλιστές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις «αστυνομίας». Την ίδια στιγμή μεταδίδεται η είδηση ότι το κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί και αύριο».

Στο μεταξύ «το τ/κ Συνδικάτο Δασκάλων ανακοινώνει την έναρξη μιας νέας κινητοποίησης. Οι δάσκαλοι θα απέχουν από τα μαθήματα κάθε πρωί από τις 08.00 μέχρι τις 09.00 μέχρι η «κυβέρνηση» να επαναφέρει την χειμερινή ώρα.

Την συγκεκριμένη άποψη υποστηρίζει και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ζητά από την «κυβέρνηση» να αναθεωρήσει την σχετική απόφαση της άμεσα».

Προηγούμενη ενημέρωση

Παρά την βροχή και το κρύο, οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους της Λευκωσίας και υψώνουν την φωνή τους για τον άδικο χαμό των μαθητών στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη προχθές το πρωί στον δρόμο Κερύνειας-Λευκωσίας.
Την στιγμή που οι οικογένειες αποχαιρετούν με νυφικά που δεν θα φορεθούν ποτέ και δάκρυα τα αδικοχαμένα κορίτσια, οι συμμαθητές τους παραμένουν στον προαύλιο χώρο της «Πρωθυπουργίας» και ζητούν την παραίτηση της «κυβέρνησης».
Από την άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, υψώνονται αυστηρά σλόγκαν-μηνύματα, γεμάτα θυμό και οργή. «Κράτος-δολοφόνος» είναι το σύνθημα της σημερινής ημέρας.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις λαμβάνουν μέρος μαθητές γυμνασίων, λυκείων και διάφοροι φορείς. Επίσης, τις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν συνδικάτα και πολιτικά κόμματα.

Στο «Αεροδρόμιο» της Τύμβου η εναέρια κυκλοφορία και οι πτήσεις έχουν διακοπεί προσωρινά από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεγάλο δυστύχημα.

Ο ίδιος ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας, ο οποίος συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου» ζητά από την «κυβέρνηση» να αναθεωρήσει την απόφαση της για την μη συμμετοχή των «Κατεχομένων» στην χειμερινή ώρα. Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκει υποστηρικτές στην τ/κ κοινότητα.

Γκρίνια και έντονος προβληματισμός ακούγεται στον τ/κ πολιτικό κόσμο. Μεγάλες μερίδες της κοινότητας ζητούν την παραίτηση των τριών «υπουργών» που ευθύνονται για το μεγάλο δράμα. Κάποιοι προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και απαιτούν την παραίτηση της ίδιας της «συγκυβέρνησης». Ο ηγέτης του Κόμματος Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ εκφράζει παρόμοιες απόψεις θέτοντας στο στόχαστρο τον «Πρωθυπουργό», Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και τους «υπουργούς» του με το σκεπτικό ότι δεν παράγουν κυβερνητικό έργο που δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση