ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβείο για χρηστή διοίκηση πήρε η Γεροσκήπου

Ο Δήμος ξεχώρισε για τις προσπάθειες μείωσης της διαφθοράς και ενδυνάμωσης της διαφάνειας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει επιλεγεί από ανεξάρτητη επιτροπή της Οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια" - Κύπρος, ως ο Δήμος που ξεχώρισε για την "Εφαρμογή καλής πρακτικής, πρωτοβουλίας και δράσης για την μείωση της διαφθοράς και ενδυνάμωση της διαφάνειας που εφαρμόζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, 2015-2016".

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στη Λευκωσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Διαφθοράς.

Η ανεξάρτητη αρχή θεσμών που κατέληξε στη βράβευση του Δήμου απαρτίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Γεροσκήπου και εμένα προσωπικά, το γεγονός ότι η προσπάθεια που καταβάλαμε για 5 χρόνια, αξιολογήθηκε άριστα, ανάμεσα σε όλους τους Δήμους και της Κοινότητες της Κύπρου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης.

«Είναι ταυτόχρονα πολλαπλή η ικανοποίηση που νιώθω γιατί σε μια περίοδο που οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ταλανίζονται από πρωτοφανή σκάνδαλα, ο Δήμος Γεροσκήπου απέδειξε ότι υπηρετεί με συνέπεια και μεθοδικότητα τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια» πρόσθεσε.

Σημείωσε πως στη Γεροσκήπου έγιναν μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Δήμος κατάφερε να θέσει ένα τέρμα στις σπατάλες και στις «αχρείαστες ενέργειες εντυπωσιασμού που φόρτωναν τον Δήμο με τεράστια χρέη».

Καλώντας τους δημότες Γεροσκήπου να προσέλθουν στην κάλπη την 18η Δεκεμβρίου, ο κ. Παυλίδης επεσήμανε κάλεσε τους δημότες να αξιολογήσουν το έργο του δήμου αντικειμενικά και δίκαια. «Να δουν την προσπάθεια του Δήμου Γεροσκήπου ως το παράδειγμα για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της διαπλοκής και της διαφθοράς. Οι δημότες μας, όπως κάθε Κύπριος φορολογούμενος, θέλουμε να γνωρίζουν ότι κάθε ευρώ που δαπανούμε στον Δήμο Γεροσκήπου, είναι πραγματική επένδυση για την ποιότητα ζωής» επεσήμανε εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί η δουλειά που έχει γίνει στον Δήμο Γεροσκήπου τυγχάνει αντικειμενικής αναγνώρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση