ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκλείει την επιστροφή της χειμερινής ώρας ο Οζγκιουργκιούν

Το αίτημα των Τ/κ για επαναφορά της ώρας συμμερίζεται ο Μουσταφά Ακιντζί

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα κατεχόμενα με κάθε νέα δήλωση των πολιτικών αρχηγών. Λίγο μετά την νέα προειδοποίηση του ηγέτη της τ/κ κοινότητας, ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν αποκλείει την επιστροφή της χειμερινής ώρας στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

«Τι μοιράστηκε η νότια Κύπρος μαζί μας; Δεν κατάφεραν να τακτοποιήσουν ούτε το ζήτημα της κινητής τηλεφωνίας. Αυτό που επιθυμούν είναι η ώρα της νότιας Κύπρου όχι η ώρα της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα τεχνητό ζήτημα, το οποίο μετατράπηκε σε πολιτικό ζήτημα», τονίζει ο κ. Όζγκιουργκιουν.

Ο κ. Όζγκιουργκιουν δηλώνει ότι η «κυβέρνηση» του δεν ανεβάζει τους τόνους για να μην λάβει διαστάσεις ο αναβρασμός στην τ/κ κοινότητα. Την ίδια στιγμή, ασκεί κριτική στα συνδικάτα και στην αντιπολίτευση με το πρόσχημα ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τους μαθητές.

Παράλληλα, ο κ. Όζγκιουργκιουν παρέχει κάλυψη στους τρεις «υπουργούς» που φέρουν μερίδιο ευθύνης στο μεγάλο δυστύχημα.

Υπέρ της επαναφοράς της χειμερινής ώρας ο Ακιντζί

Την ίδια ώρα ο Μουσταφά Ακιντζί τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της χειμερινής ώρας.

Με ένα γραπτό ανακοινωθέν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας εξωτερικεύει την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τον μεγάλο αναβρασμό στην κοινότητα του.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και όσα διαδραματίζονται κατά διαστήματα», τονίζει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση να εστιάσει στην εντατικοποίηση των μέτρων οδικής ασφάλειας στους δρόμους.

Ο κ. Ακιντζί αφήνει να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις ενδέχεται να εκτροχιαστούν σε περίπτωση που η «κυβέρνηση» δεν ξεκίνησε διάλογο με την κοινωνία.

Ο κ. Ακιντζί καλεί την κοινωνία και την «κυβέρνηση» σε διάλογο.

Το μήνυμα του κ. Ακιντζί κάνει τον γύρω των τ/κ μέσων ενημέρωσης και βρίσκει αρνητικό αντίκτυπο στους κόλπους της τουρκοκυπριακής Δεξιάς.

Ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Σερντάρ Ντενκτάς απαντά στον κ. Ακιντζί τονίζοντας ότι κάποιες μερίδες της κοινωνίας επιχειρούν να επωφεληθούν πολιτικά από τον χαμό των μαθητριών για να προκαλέσουν χάος.

 

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση