ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απεργιακά μέτρα στις 14 και 16/12 στα Κατεχόμενα

Γενική απεργία για το τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Γενική απεργία στις 14 και 16 Δεκεμβρίου στην επαρχία Λευκωσίας, εξήγγειλε η συνδικαλιστική πλατφόρμα, ανακοινώνοντας σήμερα τα μέτρα που αποφάσισε χθες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου προς την “κυβέρνηση” για αλλαγή της ώρας και παραίτηση τριών “υπουργών”, συγκοινωνιών, εργασίας και παιδείας, για το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στις 29 Νοεμβρίου.

Τη σχετική ανακοίνωση ανέγνωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας των “δημοσίων” υπαλλήλων, KTAMS, Αχμέτ Καπτάν εκ μέρους των οργανώσεων που απαρτίζουν τη συνδικαλιστική πλατφόρμα. Στις 14 Δεκεμβρίου μέλη της πλατφόρμας και απεργοί θα πραγματοποιήσουν πορεία μνήμης των τριών θυμάτων στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο κ. Καπτάν κατηγόρησε την “κυβέρνηση” ότι δεν προέβη σε καμιά κίνηση μέχρι σήμερα για να καταλαγιάσει το θυμό της κοινωνίας και να ικανοποιήσει το αίτημα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα.

Ζήτησε δε από όλες τις οικονομικές και επαγγελματικές οργανώσεις, και κυρίως το τ/κ επιμελητήριο, το βιομηχανικό επιμελητήριο, το επιμελητήριο εμπόρων και καταστηματαρχών και την ένωση T/κ εργολάβων, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως τον απλό κόσμο “να αρχίσουν τις απαραίτητες εργασίες και ενέργειας για να περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να βρεθεί μια συνολική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα”.

Η “κυβέρνηση”, συνέχισε, που δεν δίνει αξία στον άνθρωπο, αντιστέκεται στο να εφαρμόσει τη χειμερινή ώρα, δεν προχωρά στη δίωξη κανενός υπευθύνου και συνεχίζει να παίρνει πρωτόγονα μέτρα σέρνοντας τη “χώρα” στο χάος, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τον κόσμο.

Ο κ. Καπτάν διευκρίνισε ότι η απεργία στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στους εργασιακούς χώρους στην “επαρχία” Λευκωσίας των συντεχνιών και οργανώσεων που είναι μέλη της πλατφόρμας, αλλά και στο “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου αφού λαμβάνουν μέρος και οι οργανώσεις DAÜ-SEN και DAÜ-BİRSEN.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η γενική απεργία στις 16 του μήνα θα αφορά και πάλι την “επαρχία” Λευκωσίας αλλά, αυτή τη φορά, όλους τους εργασιακούς χώρους, μπροστά στους οποίους θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι. Την ίδια μέρα, μέλη της συνδικαλιστικής πλατφόρμας θα δώσουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης στη “βουλή” την πρόταση μομφής εναντίον της “κυβέρνησης” που γύρισε την πλάτη της στο λαό “και δεν ακούει την κραυγή της κοινωνίας”.

Στο έγγραφο θα αιτούνται όπως η “βουλή” προβεί σε έρευνα εναντίον των τριών “υπουργών” για το ότι ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα στις 29/11 δεν είχε άδεια εργασίας, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων δεν έχουν ακόμη υπογράψει τις συλλογικές συμβάσεις με το “υπουργείο παιδείας” και τη χρήση δρόμων που δεν έχουν επαρκή υποδομή.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

Τι ψήφισαν οι αναγνώστες στα polls της «Καθημερινής» για το debate

«αν αθροισουμε τα ποσοστά βγαίνει κάθε φορά μεγαλύτερο του100% Γιατί»
Γιώργος Γεωργίου  |  00:38

Απολογητικός ο Μιλτής - Απέσυρε αγωγή κατά Χριστόφια

«Μπεεεεεεεεεεεε»
Μπεεεεεεεε  |  19:12

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση