ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικοινοτική πορεία από τα κατεχόμενα στο Προεδρικό στις 14 Δεκεμβρίου

Σκοπός να δείξουν ότι η υπόθεση της λύσης δεν είναι μόνο υπόθεση των ηγετών

ΑΜΠΕ

Μεγάλη δικοινοτική πορεία διοργανώνει μεθαύριο η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος, με σκοπό να ζητηθεί από τους ηγέτες της Κύπρου να κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία στις συνομιλίες στη Γενεύη τον επόμενο μήνα.

Όπως εξήγγειλαν σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας, η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 16:00, με σκοπό να δείξουν ότι η υπόθεση της λύσης δεν είναι μόνο υπόθεση των ηγετών, αλλά υπόθεση του λαού.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα συγκεντρωθούν αρχικά έξω από το γραφείο του Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην κατεχόμενη Λευκωσία και αφού του επιδώσουν ψήφισμα θα κατευθυνθούν προς το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Ακολούθως, θα πορευθούν στην Πλατεία Σολομού, όπου θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία, για να μεταβούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος κάλεσε τις ευρύτερες μάζες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ενωθούν σε κοινή δράση, ώστε να ωθήσουν μπροστά τη λύση και την επανένωση, ενώ παράλληλα κάλεσε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εντείνουν τις προσπάθειες, για επίτευξη θετικού αποτελέσματος τόσο πριν, όσο και κατά τις επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη.

Ο Ελληνοκύπριος Επικεφαλής της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, ανέφερε ότι με αυτή την πορεία προσβλέπουν στη λαϊκή συμμετοχή για να δείξουν ότι η υπόθεση της λύσης δεν είναι μόνο υπόθεση των ηγετών, αλλά είναι υπόθεση του λαού.

“Υπάρχει πια ισχυρή βούληση του λαού να συμπαρασταθεί στους ηγέτες, ώστε στη συνάντηση της Γενεύης να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να ολοκληρωθεί η διαδρομή”, είπε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Διεμήνυσε ακόμα ότι οι ηγέτες Αναστασιάδης και Ακιντζί είναι υπεύθυνοι για τη μοίρα της Κύπρου, για το μέλλον του λαού της Κύπρου στο σύνολο του και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους με θάρρος και αποφασιστικότητα, για να σημειώσει ότι τα μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος θα τους συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Εξέφρασε, εξάλλου, την εκτίμηση ότι υπάρχει μια ωρίμανση μέσα στο λαό, σε Ε/κ και Τ/κ, ώστε να ενώσουν δυνάμεις και να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία του τόπου, για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους.

“Πιστεύουμε”, πρόσθεσε, “ότι δίδεται η δυνατότητα για μια νέα αρχή, για μια νέα ευκαιρία στην ιστορία της Κύπρου, που θα πρέπει να την αδράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο και ένα ευτυχέστερο μέλλον, να αφήσουμε πίσω τις περιόδους των συγκρούσεων, να ξεπεράσουμε αδυναμίες τους παρελθόντος και ενωμένοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να παλέψουμε για την κοινή μας πατρίδα”.

Ανέφερε, τέλος, ότι Αναστασιάδης και Ακκιντζί πρέπει να καταλάβουν ότι αντιπροσωπεύουν τον κυπριακό λαό και ότι πρέπει να εργαστούν από κοινού, για να βρουν μια λύση που να εξυπηρετεί τον κυπριακό λαό, ξεπερνώντας οποιαδήποτε εμπόδια είναι δυνατόν να παρεμβάλουν τρίτοι.

Ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων (ΚΤΟΣ), Σενέρ Ελτζίλ, είπε ότι εδώ και καιρό ως πρωτοβουλία εργάζονται για το μέλλον της Κύπρου και της επίλυσης του Κυπριακού σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών βρίσκονται σε ένα σημαντικό σημείο.

Εξέφρασε την ευχή όπως οι συνομιλίες στην Γενεύη στεφθούν με επιτυχία, ενώ κάλεσε όσους στηρίζουν την ειρήνη στο νησί να δώσουν το παρόν τους στην εκδήλωση που διοργανώνεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X