ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλες κινητοποιήσεις αύριο στα Κατεχόμενα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολιτικό κατεστημένο που επικρατεί

Μέσω απεργίας πρόκειται να εκφράσουν τη μεγάλη απογοήτευση για το πολιτικό κατεστημένο στα Κατεχόμενα. Τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα κηρύσσουν απεργία και κατεβαίνουν στους δρόμους με αφορμή τον άδικο χαμό μαθητριών λυκείου στο μεγάλο δυστύχημα στον δρόμο Κερύνειας-Λευκωσίας.

Η απεργία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κωνσταντινούπολη και προς ένδειξη σεβασμού για τα θύματα, οι τ/κ φορείς ανέβαλλαν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο.

Σε διάφορους τομείς οι κανονικοί ρυθμοί εργασίας θα διακοπούν και τα συνδικάτα θα κατέβουν στους δρόμους. Από την μεγάλη απεργία αναμένεται ότι θα επηρεαστούν σχολεία, ιατρεία και οι πτήσεις στο «Αεροδρόμιο» της Τύμβου.

Από την πλευρά της, η «συγκυβέρνηση» διαφωνεί με την στάση των συνδικάτων με το σκεπτικό ότι κάποιοι παράγοντες επιχειρούν να πλήξουν το «κυβερνητικό» έργο χρησιμοποιώντας στο έπακρον ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Την αυριανή κινητοποίηση δρομολογεί και συντονίζει η Συνδικαλιστική Πλατφόρμα, στην οποία συμμετάσχουν και υποστηρίζουν τ/κ συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, η ένταση στα Κατεχόμενα βρήκε περιορισμένης έκτασης αντίκτυπο και στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση