ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραιτήθηκε ο Αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Κάνει λόγο για απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ παραιτήθηκε για λόγους προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας. Αυτό δηλώνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, μέσω της οποίας γνωστοποιεί την απόφαση του για παραίτηση.

Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) Καθηγητής Φώτης Μ. Παναγίδης αναφέρει ότι δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις σε καθεστώς εκφοβισμού.

Ολόκληρη η επιστολή του αντιπρύτανη

“Δεν είμαι σε θέση να ασκώ τα καθήκοντα μου σαν Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για τους λόγους ότι νιώθω ότι απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα, δεν μπορώ να λαμβάνω αποφάσεις υπό καθεστώς εκφοβισμού και τρομοκρατίας και πλήττεται κατ ΄εξακολούθηση ο θεσμός του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και όχι μόνο”.

Σημειώνει ότι “όπως είχα αναφέρει στην ολομέλεια του Συμβουλίου του ΤΠΚ κατά την τελευταία συνεδρία Συμβουλίου (ημερ. 15?12?2016), δεν επρόκειτο να γίνουν πλέον ανεκτές από μέρους μου συμπεριφορές που να με πλήττουν σαν ακαδημαϊκό και σαν άνθρωπο από συγκεκριμένο μέλος ΔΕΠ”.

Ο κ. Παναγίδης, αναφέρει ότι “η απόφαση μου τίθεται σε άμεση ισχύ και είναι οριστική και αμετάκλητη”.

Στην επιστολή του αναφέρεται σε συγκεκριμένο επεισόδιο κατά τη διάρκεια συνεδρίας του Πρυτανικού Συμβουλίου, όταν άλλο μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ εισήλθε χωρίς πρόσκληση εντός της αίθουσας και με απειλητικές διαθέσεις -όπως αναφέρει ο κ. Παναγίδης- διέκοψε τη συνεδρία και προέβη σε φραστικές επιθέσεις προς τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου και έκανε συγκεκριμένες αναφορές προς τον κ. Παναγίδη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση