ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πήγαν να λιντσάρουν το μόδιστρο που απελάθηκε από τα κατεχόμενα-video

Είχε ανεβάσει ένα βίντεο που θεωρήθηκε ως προσβλητικό στην Τουρκία

Η «απέλαση» του γνωστού Τούρκου μόδιστρου, ο οποίος είναι γνωστός στην Τουρκία για την αντιπολιτευόμενη δράση του, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα Κατεχόμενα και στην Τουρκία.

Ο Μπαρμπαρός Σιανσάλ, συνελήφθη το απόγευμα Δευτέρας από την «αστυνομία» και οδηγήθηκε πρώτα στο «αστυνομικό τμήμα» της Λευκωσίας και στην συνέχεια στο «Αεροδρόμιο» Τύμβου από όπου απελάθηκε στην Τουρκία με την προγραμματισμένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών.

Κατά την άφιξη του αεροπλάνου που μετέφερε τον κ. Σιανσάλ στην Πόλη, οργισμένα πλήθη εισέβαλλαν στην πίστα του αεροδρομίου και επιχείρησαν να λιντσάρουν τον μόδιστρο. Ακολούθησαν στιγμές πανικού και έντασης, με τα πλήθη να κλωτσούν και να γρονθοκοπούν τον μόδιστρο. Στην συνέχεια, ήρθε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία μετά από μεγάλη καθυστέρηση συνέλαβε τον κ. Σιανσάλ και τον οδήγησε στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της Πόλης.

Τούρκοι δικηγόροι που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές επωφελούνται από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για να περιορίσουν την επικοινωνία του κ. Σιανσάλ με την υπερασπιστική του ομάδα καθυστερώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την πρόσβαση του στις υπηρεσίες της δικαιοσύνης.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Σιανσάλ «απελάθηκε» από τα Κατεχόμενα χωρίς να δοθεί καμία επίσημη εξήγηση και με βάση μια παλαιότερη κατηγορία που αφορούσε την κατοχή και ατομική χρήση μικρής ποσότητας ναρκωτικών. Η όλη εξέλιξη σημειώθηκε την στιγμή που ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν βρισκόταν στην Τουρκία.

Επίσης, κάποια τ/κ μέσα αναφέρουν ότι κατά του κ. Σιανσάλ επιτέθηκαν και συνεπιβάτες του στην πτήση η οποία τον μετέφερε από το «Αεροδρόμιο» της Τύμβου στην Πόλη.

Αναστάτωση στην Τουρκία και στα Κατεχόμενα

Η περιπέτεια του κ. Σιανσάλ ξεκίνησε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς όταν ο ίδιος ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο μέσα από το οποίο έστελνε στους λαούς της Τουρκίας το δικό του, ιδιαίτερο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα. Ο κ. Σιανσάλ ασκούσε κριτική στους πολίτες της Τουρκίας για το γεγονός ότι παραμένουν σιωπηλοί απέναντι στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, πραγματοποιούσε αναφορά στην ενωμένη Κύπρο, τονίζοντας ότι φέτος θα γιόρταζε την πρωτοχρονιά δυο φορές, με μπόλικο αλκοόλ, πρώτα στα Κατεχόμενα και μετά στην ελεύθερη Κύπρο. Ο κ. Σιανσάλ επέλεξε και κάποια υπονοούμενα, σεξουαλικού περιεχομένου, στην τοποθέτηση του, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά από τους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης σε Τουρκία και Κατεχόμενα.

Η εκστρατεία λιντσαρίσματος του κ. Σιανσάλ έρχεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στον απόηχο της γνωστής υπόθεσης σχετικά με το ημερολόγιο που εξέδωσε το τ/κ συνδικάτο των δασκάλων. Τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Κύπρο επιτέθηκαν κατά του προσώπου του κ. Σιανσάλ και ξεκίνησαν την εκστρατεία, η οποία έλαβε διαστάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μεγάλες μερίδες της τ/κ κοινότητας και της τουρκικής κοινωνίας δεν συμφωνούν με την προαναφερόμενη επιλογή και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους απέναντι στις νέες εξελίξεις. Την νύχτα της Δευτέρας στο διαδίκτυο επικρατούσε «τρικυμία» με Τουρκοκύπριους και Τούρκους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει το κλίμα μίσους και αστάθειας στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση