ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χαλάει ο καιρός από αύριο, χαλώντας ίσως τα σχέδια όσων προγραμμάτιζαν μια εξόρμηση για το τριήμερο των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας. Στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι 4 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ορεινές και κάποιες ημιορεινές περιοχές κατά διαστήματα θα χιονίζει. Παροδικά αναμένονται και πολύ ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση