ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εισαγγελέας: Θα μελετηθεί το πόρισμα για τη διαφθορά στην Αστυνομία

Το πόρισμα αποτελείται από 84 σελίδες και για την εκπόνηση λήφθηκαν 330 καταθέσεις

ΚΥΠΕ

Το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τη διαφθορά στην Αστυνομία θα μελετηθεί προσεκτικά, ενώ επί του παρόντος δεν θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος παρέλαβε το πρωί το πόρισμα από την τριμελή ομάδα των ανακριτών.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε επίσης ότι το πόρισμα αποτελείται από 84 σελίδες, πλέον παραρτήματα, και για την εκπόνηση του λήφθηκαν 330 καταθέσεις.

Ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, εκ των τριών ανακριτών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι με την επίδοση του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα, η ομάδα των ανακριτών ολοκλήρωσε το έργο της σύμφωνα με τους όρους εντολής της και πλέον εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα για το πώς θα χειριστεί το πόρισμα από εδώ και πέρα και εάν θα το δημοσιοποιήσει. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος.

Οι τρεις ποινικοί ανακριτές διορίστηκαν στις 9 Αυγούστου από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για τη διεξαγωγή της ποινικής ανάκρισης αναφορικά “με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και άλλων αδικημάτων στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα με επιστολή του Αρχηγού Αστυνομίας στις 2/8/2016 και με επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης στις 8/8/2016”.

Οι οδηγίες που είχαν ήταν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την ημέρα του διορισμού τους, ωστόσο μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς τον Γενικό Εισαγγελέα πήραν παράταση για ακόμη δύο μήνες.

Εκτός από τον Ανδρέα Πασχαλίδη, στην ανακριτική ομάδα συμμετείχαν επίσης και οι δύο πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας, Παναγιώτης Πελαγίας και Αγαμέμνονας Δημητρίου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση