ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύντομα η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Νόμος για σύσφιξη σχέσεων κατεχομένων με Τουρκί ακατατέθηκε στην ψευδοβουλή

Το σχέδιο για την μεταφορά με υποθαλάσσιο αγωγό ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στα Κατεχόμενα πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίηση. Η «Βουλή» δίνει την έγκριση της για έναν νόμο που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του τουρκικού σχεδίου.

Συγκεκριμένα, η «συγκυβέρνηση» έφερε στην «Βουλή» έναν «νόμο» που προβλέπει την σύσφιξη της συνεργασίας της Τουρκικής Δημοκρατίας με την «ΤΔΒΚ» στο πεδίο της ενέργειας. 

Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο νέος «νόμος», ο οποίος έχει την υποστήριξη της ολομέλειας του κοινοβουλίου αφορά διάφορα πεδία, όπως λ.χ. αυτό του φυσικού αερίου, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και φυσικά το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την νέα πρωτοβουλία με την προϋπόθεση ότι με αυτήν, το βόρειο κομμάτι της Κύπρου θα ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας δια μέσου της Τουρκίας.

Ο «νόμος» ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, την στιγμή που η Άγκυρα ετοιμάζεται να υλοποίηση το σχέδιο της μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ανατολία στην Κύπρο. Αυτή η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί με νέες πρωτοβουλίες στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση