ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανθρωποκυνηγητό για τον Ουκρανό

Οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας έδωσε ο Ιωνάς Νικολάου

Οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας σε ό,τι αφορά τη διαφυγή του εκζητουμένου από τη Ρωσία εκατομμυριούχου Ουκρανού Ντιμίτρι Γκερασιμένκο και την απόδραση κατά την προσαγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας του επίσης Ουκρανού εκζητούμενου από την ίδια χώρα Kuznetsov Arthur (Garibian), έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο Γκερασιμένκο έφυγε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο νεκρό χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ της απόσυρσης του πρώτου εντάλματος σύλληψης και της εφαρμογής του δευτέρου και αναζητείται.

Σήμερα, απέδρασε ο Kuznetsov μετά τη μεταγωγή του στο Δικαστήριο και πριν εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όπου εξετάζεται το αίτημα έκδοσής του.

Συγκεκριμένα, όταν του αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες για να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου για τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για έκδοση του, τράπηκε σε φυγή και απέδρασε με μοτοσικλέτα που βρισκόταν στον περίβολο του Δικαστηρίου, ο οδηγος της οποίας εξαφανίστηκε μόλις παρέλαβε τον κρατούμενο.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τα συμβάντα προκαλούν ανησυχία. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας και ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για περαιτέρω χειρισμούς.

Η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα την φωτογραφία του Kuznetsov, και καλεί όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να δώσει πληροφορίες στο ΤΑΕ Λευκωσίας [22802222] ή στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό. Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας "Καταγγελία Εγκλήματος" στο Application της Αστυνομίας Κύπρου.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X