ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

12 μήνες φυλακή σε καθηγητή που εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ανήλικη

Ο 39χρονος καθηγητής γνώρισε την ανήλικη σε σχολείο όπου δίδασκε

Newsroom K

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε 39χρονο καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας του.

Το Κακουργιοδικείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, στη σημερινή του συνεδρία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατά πλειοψηφία, επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 12 μηνών σε 39χρονο Κατηγορούμενο από χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος βρέθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή στο αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ηλικίας 15 ετών, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Κατηγορούμενος γνώρισε την ανήλικη σε σχολείο, όπου φοιτούσε, στο οποίο ο ίδιος παρέδιδε μαθήματα σε εξειδικευμένο κλάδο. Με πρωτοβουλία της ανήλικης, δημιούργησαν σχέση και σε μία περίπτωση υπήρξε συνουσία μεταξύ τους.

Επιβάλλοντας 12μηνη ποινή φυλάκισης στον Κατηγορούμενο, το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε τη σοβαρότητα του αδικήματος που διέπραξε ο Κατηγορούμενος, για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια και την ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών για σεξουαλικά αδικήματα, ιδιαίτερα όταν διαπράττονται εις βάρος ανηλίκων.

Έκρινε, περαιτέρω, ως επιβαρυντικά για τον Κατηγορούμενο στοιχεία το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του Κατηγορουμένου (37 ετών όταν διαπράχθηκε το αδίκημα) και της ανήλικης (15 ετών) καθώς και το γεγονός ότι ο Κατηγορούμενος ήταν καθηγητής της ανήλικης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση