ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρνείται ο «Ροζ Πάνθηρας» τη ληστεία του κοσμηματοπωλείου

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης διέταξε το δικαστήριο Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο εναντίον 37χρονου Λετονού, ο οποίος συνελήφθη χθες, μετά την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του, με αυτό που εντοπίστηκε στη μεγάλη ληστεία που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012 σε κοσμηματοπωλείο της Γερμασόγειας, με λεία ρολόγια και χρυσαφικά αξίας περί τις 950 χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο ύποπτος είχε κληθεί στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση στις 6 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο διερεύνησης διάρρηξης κατοικίας στη Γερμασόγεια, όπου του λήφθηκε δείγμα γενετικού υλικού και δαχτυλικά αποτυπώματα.

Τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας κατέδειξαν τη σχέση του με την ληστεία του 2012, καθώς το δείγμα DNA ήταν το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε στο κουδούνι του κοσμηματοπωλείου, το οποίο ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε, προσποιούμενος τον πελάτη, για να εισέλθει σε αυτό.

Ο 37χρονος συνελήφθη χθες, ενώ από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παραλήφθηκε για εξετάσεις αεροβόλο πιστόλι, ενώ στο πλαίσιο των εξετάσεων θα εκδοθεί διάταγμα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων του υπόπτου.

Ανακρινόμενος, ο ίδιος αρνείται οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος του έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών, το οποίο ωστόσο ενέκρινε τελικά το δικαστήριο.

Για την υπόθεση της ληστείας του κοσμηματοπωλείου αναζητούνται τρία ακόμη πρόσωπα, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι μέλη της περιβόητης διεθνής σπείρας "Ροζ Πάνθηρες", καθώς και η κλαπείσα περιουσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση