ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Οπλισμένοι» με φωτοβολίδες οι μαθητές έξω από τη Βουλή (upd)

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διαμαρτυρία μαθητών για την προώθηση αλλαγών στα δημόσια σχολεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της ΑΡΙΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας 200 και πλέον μαθητών από όλη την Κύπρο έξω από το κτήριο της Βουλής, την ώρα που μέσα στο κτήριο βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας του σώματος.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν μερίδα μαθητών άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών φωτοβολίδες και πέτρες άλλα αντικείμενα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας φωτογράφος.

Μέλη της δύναμης είχαν αποκλείσει από την αρχή της διαμαρτυρίας την πρόσβαση των μαθητών στην είσοδο της Βουλής, περιορίζοντας του στην αρχή της λεωφόρου Νέχρου.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά από τους συγκεντρωμένους μαθητές.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεση τους με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο ενώ διαφωνούν με τη μείωση του αριθμού των απουσιών, και την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών. Διαμαρτύρονται έντονα με την πρόθεση του Υπουργείου να επαναφέρει τη μαθητική στολή.

O πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Ζαφείρης Δημητρίου, εξέφρασε τη διαφωνία του με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των δημόσιων σχολείων που οδηγούνται προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια σημειώνοντας πως οι κανονισμοί θα πάρουν χρόνια πίσω το δημόσιο σχολείο, ενώ έκανε λόγο για πειραματισμούς από πλευράς Υπουργείου Παιδείας.

Κάλεσε δε τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως καταψηφίσουν την πρόταση του Υπουργείου.

Όλα τα πιο πάνω συνοψίζονται σε ψήφισμα το οποίο επέδωσε αντιπροσωπεία των μαθητών στον Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X