ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο δημοτικό θέατρο επεκτείνεται η Βουλή

Ο πρόεδρος του σώματος σημείωσε την προώθηση της πλήρης αυτονόμησης της Βουλής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διάλογο για το κτήριο της Βουλής, που θα συμπεριλαμβάνει και το υφιστάμενο Δημοτικό Θέατρο, ξεκινά πολύ σύντομα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, με την εμπλοκή του Τμήματος Πολεοδομίας, των Δημοσίων Έργων, του Δήμου Λευκωσίας και άλλων φορέων.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου για την πορεία υλοποίησης των προγραμματικών του θέσεων προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που είχε προβεί τον Ιούνιο 2016 και έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως η καθιέρωση της συνεδρίας της Ολομέλειας την Παρασκευή, η διαμόρφωση πλάνου των συνεδριάσεων των Επιτροπών, η δημιουργία Νομικού Τμήματος στη Βουλή και νομικών συμβούλων του ιδίου, η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η αξιοποίηση πρώην Βουλευτών. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε, εξάλλου, στις προς υλοποίηση εξαγγελίες, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και η ηλεκτρονική επικοινωνία, η διαφάνεια και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ, η αξιοποίηση του προσωπικού της Βουλής και η κτηριακή βελτίωση, ενώ σημείωσε πως προωθείται η πλήρης αυτονόμηση της Βουλής.

Όσον αφορά το κτιριακό, ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου της Βουλής καθώς και για την επέκτασή του, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παράλληλα, γίνεται σκέψη για εξεύρεση χώρων στην περιοχή, ώστε να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά, ενώ έχει ζητηθεί παραχώρηση χώρου στάθμευσης για τις ανάγκες της Βουλής, του προσωπικού και των βουλευτών στον χώρο του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου.

Πρόσθετα, ο Πρόεδρος της Βουλής καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες για προώθηση του νέου κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και, για τον σκοπό αυτό, μελετούνται διάφορες επιλογές. Για πιο ορθολογική προσέγγιση του όλου θέματος θα διεξαχθεί ένας ευρύτερος διάλογος με οργανωμένους φορείς της κοινωνίας, οργανωμένα σύνολα και τεχνοκράτες με στόχο τη δημιουργία σχεδιασμού για όλη την περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν εγκαταλείφθηκε η ιδέα μετακίνησης της Βουλής στην είσοδο της Λευκωσίας, ο κ. Συλλούρης είπε πως ορθολογιστικά συμφέρει στο κράτος και στη Λευκωσία, η Βουλή να πάρει το Θέατρο δίπλα και να επεκταθεί στο χώρο που είναι και με αυτό τον τρόπο θα διορθωθούν και πολλά κακώς έχοντα στο υφιστάμενο κτήριο.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση