ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχισε η αντεξέταση του Plamen Pelov για το φόνο της Daniela Rosca

O Pelov τοποθέτησε GPS στο αυτοκίνητο του θύματος ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις της

ΚΥΠΕ

Αρχισε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Plamen Pelov, από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Παναγιώτη Αλεξάνδρου, για την υπόθεση φόνου της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδεια, ο οποίος είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία, με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν για την υπόθεση, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Γιώργος Γεωργίου συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, επικεντρώθηκε στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μάρτυρα κατηγορίας, αναφέροντας συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες κατά τις οποίες ο Pelov τηλεφωνούσε, λάμβανε τηλεφωνήματα και sms τόσο από τον Μάριο Μιχαήλ όσο και από τον Daniel Slavchev.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Μιχαήλ ήταν το άτομο που έδωσε στον Plamen Pelov ένα GPS.

Ο Pelov τοποθέτησε το GPS ύστερα από οδηγίες του Παναγιώτη Αλεξάνδρου στο αυτοκίνητο της Ντανιέλα, προκειμένου να παρακολουθείται ώστε να καταφέρει να μπει στο διαμέρισμα της όταν αυτή απουσίαζε, για να πάρει τα χρήματα και τα κοσμήματα που, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, έκλεψε από το σπίτι του πατέρα του.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο κ. Γεωργίου ζητούσε να μάθει από τον μάρτυρα τι λέχθηκε μεταξύ του ιδίου και του Μάριου Μιχαήλ ή του Daniel Slavchev κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων και γιατί είχαν τόση πολλή επικοινωνία, ωστόσο ο μάρτυρας τις πλείστες φορές απαντούσε ότι δεν θυμόταν και ότι συζητούσαν για διάφορα θέματα.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε επίσης να ενημερωθεί γιατί από τις 14/9 – 1/10/2015 ο μάρτυρας δεν επικοινώνησε καθόλου με τον Μάριο Μιχαήλ και αντίστροφα ο Μάριος Μιχαήλ δεν επικοινώνησε καθόλου με τον μάρτυρα το διάστημα μεταξύ 14/9 – 6/10/2015. Ο μάρτυρας απάντησε αόριστα πως μπορεί ο ίδιος να ήταν απασχολημένος και γι’αυτό δεν υπήρξε μεταξύ τους επικοινωνία.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε επίσης επίμονα να ενημερωθεί γιατί από τις 8/9 – 2/10/15 δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ του μάρτυρα και του συνεργού του, δηλαδή του Daniel Slavchev και τι δουλειά είχαν μεταξύ τους. Ο μάρτυρας απάντησε πως είχαν βγει έξω με τον Daniel Slavchev αρκετές φορές και είχαν διάφορες συναντήσεις.

Στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Γεωργίου γιατί ο μάρτυρας δεν είχε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο Pelov απαντούσε πως επικοινωνούσαν με τη δεύτερη τηλεφωνική κάρτα που είχε ο καθένας τους και την χρησιμοποιούσαν μόνο για να μιλήσουν για την Ντανιέλα Ρόσκα.

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμα ότι δεν θυμόταν το νούμερο της δεύτερης τηλεφωνικής κάρτας που είχε ο κατηγορούμενος και εξήγησε πως ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου του είπε ότι ο ίδιος έπρεπε να αγοράσει δεύτερη κάρτα για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε άλλες ερωτήσεις του κ. Γεωργίου πότε αγόρασε την δεύτερη κάρτα ο μάρτυρας απάντησε μια φορά ότι την αγόρασε πριν βάλει στο αυτοκίνητο της Ντανιέλα Ρόσκα το GPS για να παρακολουθείται το αυτοκίνητο της, ενώ σε δεύτερη περίπτωση απάντησε πως την αγόρασε πριν να αφαιρέσει το GPS από το αυτοκίνητο της κοπέλας.

Η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας διακόπηκε γύρω στη 13.30 το μεσημέρι και η Πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου όρισε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 για συνέχιση της διαδικασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση