ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην αναμονή οι καρδιοπαθείς στο Νοσοκομείο Πάφου

Μεγάλωσαν οι λίστες αναμονής για επεμβάσεις καρδίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ασθενείς στο Νοσοκομείο Πάφου που βρίσκονται στην αναμονή για καθετηριασμούς και άλλες επεμβάσεις καρδιάς καταγγέλλουν ότι έχουν μεγαλώσει οι λίστες αναμονής και δεν υπάρχουν πλέον εύκολα διαθέσιμες κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεως Παραπόνων Ασθενών της Επαρχίας Πάφου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Πάφου Σάββας Γεωργίου, ο οποίος άρχισε να μεγαλώνει η λίστα αναμονής των ασθενών.

Από την πλευρά του ΓΝ Πάφου, αναφέρεται ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού, όπου αγγειογραφήματα και αγγειοπλαστικές, προσθέτοντας ότι η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου μεριμνά για να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο Νοσοκομείο Λεμεσού αυτά τα περιστατικά.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως δυστυχώς οι ασθενείς που δεν είναι εσωτερικοί ασθενείς και έχουν πάρει εξιτήριο αναμένουν για περίοδο μέχρι και τέσσερις μήνες για να κληθούν για έναν καθετηριασμό.

Ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη στο Νοσοκομείο Πάφου τις τελευταίες εβδομάδες αναμένοντας σειρά για εγχειρήσεις μπάι μπας υποστήριξαν ότι οι επεμβάσεις τους έχουν αναβληθεί δύο φορές.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχε συζητηθεί αλλά τελικά απορρίφθηκε η ιδέα για την αναβάθμιση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου προκειμένου να διενεργούνται και στην κλινική αυτή τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Ο κ. Γεωργίου, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως με την έλλειψη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς δυστυχώς πρέπει να μεταβαίνει ένας καρδιολόγος από την Πάφο μία φορά την εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού γιατί γίνονται στη Λεμεσό τα αγγειογραφήματα και οι αγγειοπλαστικές όμως υπήρξε πρόβλημα τις τελευταίες μέρες λόγω πληρότητας στο ΓΝ Λεμεσού.

Ωστόσο, συνέχισε, η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου μεριμνά για να αντιμετωπίζονται όσο πιο γρήγορα μπορούν στο Νοσοκομείο Λεμεσού αυτά τα περιστατικά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση