ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απειλούν με κλείσιμο των σχολείων οι γονείς

Ζητούν αναβολή της ψήφισης προνοιών για Παγκύπριες εξετάσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την αναβολή της ψήφισης των προνοιών για τις Παγκύπριες Εξετάσεις και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο για μία περίοδο τριών μηνών ζητεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψής της.

Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι “ενόψει της κατάθεσης των κανονισμών λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς ψήφιση στις 3 Φεβρουαρίου, ζητά την αναβολή των εν λόγω εξετάσεων εκτιμώντας ότι “κρίνεται αναγκαία για να δοθεί χρόνος στο διάλογο ούτως ώστε να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στις υπό αναφορά νομοθεσίες”.

Σύμφωνα με την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, καλείται το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των γονιών και να προχωρήσει στην αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και του Νομοσχεδίου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ούτως ώστε μέσα από το διάλογο που θα ακολουθήσει να εισαχθούν οι ζητούμενες ασφαλιστικές διατάξεις μέσω των οποίων θα ωφεληθούν τόσο τα παιδιά όσο και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στην αντίθετη περίπτωση οι Οργανωμένοι Γονείς προτίθενται, εντός της εβδομάδας και πριν από την ψήφιση των Νομοσχεδίων, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου.

Όπως αναφέρουν, “τα μέτρα αυτά θα είναι ουσιαστικά και δεν αποκλείεται το κλείσιμο των σχολείων, αν το Υπουργείο Παιδείας και η Βουλή συνεχίσουν να αγνοούν τη φωνή των Οργανωμένων Γονιών”.

“Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό και θα αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναστάτωση στα σχολεία”, καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση