ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εν αναμονή συνάντησης Υπ. Μεταφορών και Δήμου Λάρνακας για το λιμάνι

Σκοπός συνάντησης η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη θα ζητήσει ο Δήμος Λάρνακας για συζήτηση του θέματος της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε πρόσφατη συνεδρία του μελέτησε το θέμα Λιμάνι – Μαρίνα Λάρνακας και αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη. Σκοπός της συνάντησης θα είναι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί αλλά και η συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία επιλογής της ανάπτυξης που θα γίνει στα πλαίσια της διαδικασίας προσφοροδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Βασική επιδίωξη του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι να διασφαλιστεί ότι το όραμα της πόλης για την τουριστική και τη συμβατή εμπορική αξιοποίηση του Λιμανιού και της Μαρίνας δεν θα τεθεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο, αλλά θα εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από την επιλογή της πλέον κατάλληλης πρότασης που θα υποβληθεί. Παράλληλα, πάγιο αίτημα είναι η άρση της απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών, της επιβολής πλαφόν στις εμπορικές δραστηριότητες στο Λιμάνι Λάρνακας, καθότι η απόφαση αυτή επηρεάζει αρνητικά την εμπορική δραστηριότητα του Λιμανιού της Λάρνακας».

Σημειώνεται ακόμα ότι «μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Λάρνακας ήδη απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με την οποία ζητά συνάντηση για συζήτηση του θέματος».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X