ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΣΚ: Ο Γεν. Εισαγγελέας δεν πρέπει να αφήνει σκιές κατά δημοσιογράφων

Ο Κληρίδης έκανε λόγο για μεγάλη διαπλοκή από συμφέροντα οικονομικής φύσεως

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης δεν νομιμοποιείται να αφήνει σκιές που κηλιδώνουν το ήθος και τη δεοντολογική αφοσίωση του συνόλου των μελών της δημοσιογραφικής οικογένειας, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Η τοποθέτηση της ΕΣΚ γίνεται ύστερα από την παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα στην εκπομπή Βέτο του MEGAONE, κατά την οποία ο κ. Κληρίδης έκανε λόγο για «μεγάλη διαπλοκή, κυρίως από συμφέροντα οικονομικής φύσεως», αναφερόμενος σε «έναν ή δύο δημοσιογράφους» και σε «μία συγκεκριμένη εφημερίδα ή δύο».

«Φρονούμε ότι με αοριστολογίες και υπονοούμενα, με μομφές γενικής φύσεως και αφοριστικές προσεγγίσεις δεν πρέπει να τοποθετείται κανένας, πόσο δεν μάλλον ο Γενικός Εισαγγελέας», αναφέρει η ΕΣΚ και προσθέτει: «Με σκεπτικό που παραπέμπει σε λογικές «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» δεν είναι πρέπον να προσάπτονται τόσο σοβαρές κατηγορίες γενικώς και αορίστως και επί της ουσίας επί του συνόλου της δημοσιογραφικής οικογένειας».

Η ΕΣΚ αναγνωρίζει ότι «ασφαλώς, η επαγγελματική τάξη των δημοσιογράφων, όπως άλλωστε και όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, δεν αποτελείται μόνο από …Χερουβείμ και Σεραφείμ!», προσθέτοντας πως «είμαστε μέρος της κοινωνίας και ό,τι απαντάται στις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις -περιλαμβανομένης και της δικαστικής- απαντάται και στη δημοσιογραφική οικογένεια».

Υπογραμμίζει ωστόσο πως«ό,τι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί, ό,τι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ας μην επικρεμάται ως Δαμόκλειος Σπάθη επί των κεφαλών όλων ημών, δικαίων και αδίκων».

«Ανάλογη προσέγγιση είναι τουλάχιστον άκομψο να προέρχεται από τον πρώτο θεματοφύλακα της Δικαιοσύνης στον τόπο μας», σημειώνει.

Τέλος, η Ένωση αναφέρει ότι η βασική αρχή της Δικαιοσύνης είναι πως όλοι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και καταλήγει: «Ας μην την αντιστρέφει ο Γενικός Εισαγγελέας, καθιστώντας, εμμέσως, εμάς όλους ένοχους και επιφορτιζόμενους με την ευθύνη να αποδείξουμε το αντίθετο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση