ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατέρχονται σε διαμαρτυρία οι μαθητές

Δίωρη εκδήλωση πραγματοποιεί αύριο η ΠΣΕΜ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΠΣΕΜ με ανακοίνωση της καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη, την 3η και 4η περίοδο, “στηρίζοντας τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των οργανωμένων γονέων”.

Ως ΠΣΕΜ, αναφέρει η ανακοίνωση, “ δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από το πλευρό των οργανωμένων γονιών εκφράζοντας την στήριξη μας στον αγώνα τους. Οι ανησυχίες μας είναι κοινές με το Υπουργείο να μας αγνοεί. Ως μαθητικό κίνημα από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την κάθετη διαφωνία μας με την μετατροπή του σχολείου σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο με τους μαθητές να κυνηγούν το βαθμό και όχι τη γνώση”.

“Το Υπουργείο λέει συνεχώς ότι θα μειωθεί η ύλη, το άγχος και ο φόρτος εργασίας σε εμάς τους μαθητές. Το ζούμε καθημερινά και γνωρίζουμε, η γνώση και η σειρά διδασκαλίας των μαθημάτων δεν μπορεί να κοπεί στα δύο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι κανένας καθηγητής μας δεν μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνονται και διαγωνίσματα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα, ακόμα περισσότερα φροντιστήρια, ακόμη περισσότερη πίεση. Άρα αντί να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, παίρνουμε φόρα και κάνουμε αρκετά βήματα πίσω”, σημειώνει η ΠΣΕΜ.

Από την πρώτη στιγμή, προσθέτει, “δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας στη μόρφωση. Ζητήσαμε και ζητάμε το αυτονόητο. Να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας. Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών, που είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς”.

Οι νέοι κανονισμοί, συνεχίζει, “βρίσκονται για ψήφιση στην Βουλή. Καλούμε όσα κόμματα επί διακυβέρνησης τους έδωσαν αγώνες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στα σχολεία, να μην αφήσουν να γίνει αυτή η συντηρητική στροφή της δημόσιας εκπαίδευσης”.

“Καλούμε λοιπόν, όλους τους μαθητές και μαθήτριες, στηρίζοντας τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των οργανωμένων γονέων, όπως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, την 3η και 4η περίοδο, πραγματοποιήσουν μαζί με τους γονείς μας, εκδήλωση διαμαρτυρίας εντός της σχολικής μονάδας”.

Ως μαθητικό κίνημα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, “συμμετείχαμε στο διάλογο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις μας, πραγματοποιήσαμε μονόωρη αποχή, δημοψήφισμα με 13500 συμμετέχοντες, συνελεύσεις σχολείων, επαρχιακές συνδιασκέψεις, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, συναντήσεις με Υπουργείο και αρμόδιους φορείς, με αποκορύφωμα την 4ωρη αποχή από τα μαθήματα με παγκύπρια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή. Επιπρόσθετα για το μαθητικό κίνημα η πιο πάνω διαμαρτυρία θεωρείται η κορύφωση του αγώνα μας, χωρίς μας δίνεται άλλη επιλογή”.

Γι ` αυτό το λόγο, αναφέρει, “με το τέλος της 4ης περιόδου καλούμε όλους τους μαθητές να αποχωρήσουν από το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως τελευταίο μέτρο αντίδρασης και πίεσης προς την Βουλή των Αντιπροσώπων. Μέσω του πιο πάνω βήματος, των 5 διδακτικών ωρών αποχής δηλαδή, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα του "κλεισίματος" μιας ανθρώπινης εκπαίδευσης. Καλούμε τους καθηγητές μας, να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας”.

Ξεκάθαρο θα πρέπει να είναι ότι: Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται. Αυτό διασφαλίζεται από τον κανονισμό 13, παράγραφος 11: «δεν σημειώνονται απουσίες σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ».

Ως εκ τούτου καλούμε τις ΕΣΕΜ και τα ΚΜΣ να ενημερώσουν έγκαιρα τις διευθύνσεις των σχολείων τους για τα πιο πάνω και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη πρόνοια των σχολικών κανονισμών, ώστε να μην σημειωθούν απουσίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X