ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έξω από τις τάξεις τους οι μαθητές

Συνεχίζει μόνη της η ΠΣΕΜ μετά την αλλαγή απόφασης των γονεών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώ οι γονείς είχαν καλέσει χθες τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματα τους κατά την τρίτη και τέταρτη περίοδο, σήμερα αποφάσισαν να αναστείλουν τα μέτρα. Αιτία ήταν η πρόθεση από πλευράς των μαθητών όχι μόνο να μην επιστρέψουν στις τάξεις τους μετά το τέλος της τέταρτης περιόδου αλλά να φύγουν και από τον σχολικό χώρο.

Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ αιτιολόγησε την απόφαση των μαθητών αναφέροντας ότι χρειάζεται η λήψη δυναμικότερων μέτρων προκειμένουν να εισακουστεί το αίτημα της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της παγκύπριας συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων κ. Κουλέρμος ανέφερε ότι οι γονείς «έκριναν ότι η απόφαση των μαθητών να προχωρήσουν σε περαιτέρω ώρες αποχής,  ήταν ατυχής και δημιούργησαν  προβλήματα και στους γονείς, καθώς έτσι χάνεται η ουσία της αποχής. Άρα με την συναίσθηση της ευθύνης αναστέλλουμε τα μέτρα».

Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι εξακολουθούν να ζητούν αναβολή της αυριανής συζήτησης στη βουλή για τις εξετάσεις τετραμήνων και θα συνεχίσουν τα διαβήματα τους μέχρι να εισακουστούν.

Καδής: Οι κινητοποιήσεις δεν θα είναι μαζικές

Δεν μένει το Υπουργείο αμέτοχο στις τροπολογίες, δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «είμαι σίγουρος ότι ορισμένες από τις τροπολογίες θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες των γονέων. Οι γονείς είχαν πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες, για το κατά πόσο το Υπουργείο θα μπορεί να εφαρμόσει τη νέα προσέγγιση και αν θα έχει μηχανισμούς».

Όπως εξήγησε, μέσα στις τροπολογίες που θα κατατεθούν περιλαμβάνεται η σύσταση του μηχανισμού που επιθυμούσαν οι γονείς, ο οποίος θα παρακολουθεί την διαδικασία και θα προβαίνει σε συστηματική αξιολόγηση ώστε να είναι γνωστά τα όποια βήματα πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του θεσμού.

Ο Υπουργός εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο σύνολο τους στις κινητοποιήσεις, καθώς όπως ανέφερε κατά την περασμένη κινητοποίηση τους η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών παρέμειναν στις τάξεις τους.

Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχή την κίνηση των γονέων να καλέσουν σε αποχή τους μαθητές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση