ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρση μέτρων οδηγών ταξί μετά από παρέμβαση Δημητριάδη (upd)

Υποσχέσεις Υπουργού Μεταφορών για επίλυση των προβλημάτων του κλάδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση: 10:40

Σέ άρση των μέτρων προχώρησαν στις 9:15 οι οδηγοί ταξί στη Λευκωσία μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε να συζητήσουν τα αιτήματα τους ώστε να εξευρεθούν λύσεις με την επιστροφή του στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι λόγω διαφορετικού προγράμματος, συνεχίστηκαν τα μέτρα στις υπόλοιπες επαρχίες, μέχρι τις έντεκα το πρωί.

Τα βασικά αιτήματα των οδηγών ταξί είναι η Άδεια Οδικής Χρήσης, η Παρανομία και αθέμιτος ανταγωνισμός από πειρατικά ταξί και το υψηλό κόστος εργασίας, για το οποίο ζητούν την άδεια χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου. Ο υπουργός Μεταφορών παρουσιάζεται έτοιμος να συζητήσει ώστε να βρεθούν λύσεις για τα δύο πρώτα αιτήματα ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθεί το τρίτο αίτημα των οδηγών ταξί. Όπως ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης ανέφερε στο πρωινό δρομολόγιο, κάτι τέτοιο είναι εκτός συζήτησης καθώς θα αποτελέσει την αρχή παρόμοιων απαιτήσεων και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ο Υπουργός Μεταφορών επικοινώνησε με τον σύνδεσμο των οδηγών ταξί από την Αθήνα όπου βρίσκεται για την 5η Τριμερής Ναυτιλιακή Συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Μάλτας.

Προηγούμενη ενημέρωση

Οκτώ πτήσεις αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά τη διάρκεια της απεργίας των οδηγών ταξί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός επιβατών στο χώρο του αεροδρομίου καθώς ποι περισσότεροι από αυτούς έχουν προγραμματίσει τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο με ταξί.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στην κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις καθώς λόγω της απεργίας, κλείνουν δτρόμοι σε όλη την Κύπρο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση, τμήματα κύριων δρόμων ως ακολούθως:

Μεταξύ των ωρών 7 π.μ. – 9 π.μ.:

Λεωφόρος Στροβόλου με κατεύθυνση από Στρόβολο προς Λευκωσία, 200 περίπου μέτρα πριν τα φώτα τροχαίας με τη λεωφόρο Αθαλάσσας, θα είναι κλειστή μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Λεωφόρος Αθαλάσσας με κατεύθυνση από λεωφόρο Πειραιώς προς τα φώτα τροχαίας με τη λεωφόρο Στροβόλου, θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Σουλίου μέχρι τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Αθαλάσσας με λεωφόρο Στροβόλου.

Λεωφόρος Γρίβα Διγενή με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με 25ης Μαρτίου, προς τα φώτα της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με Αγίου Προκοπίου θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με Αγίου Προκοπίου.

Κυκλικός Κόμβος προς το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» με κατεύθυνση προς τα φώτα τροχαίας της οδού Αγίου Προκοπίου με λεωφόρο Γρίβα Διγενή, θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και η λεωφορειολωρίδα, από το ύψος του Κυκλικού Κόμβου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» μέχρι και τα φώτα τροχαίας της οδού Αγίου Προκοπίου με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Μεταξύ των ωρών 9.30 π.μ. – 10 π.μ.:

Οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Θερμοπυλών με κατεύθυνση και μέχρι το ύψος του Δημαρχείου Λευκωσίας.

Παρά την πλατεία Ηπείρου στο Άγαλμα Σολωμού θα παραμείνει κλειστή μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το ύψος της οδού Κ. Παντελίδη προς και μέχρι τα φώτα τροχαίας των οδών Ομήρου με Αναστ. Λεβέντη.

Η Τροχαία Λευκωσίας θα προβεί στις αναγκαίες τροχαίες ρυθμίσεις για βοήθεια του κοινού. Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και με τις υποδείξεις των Αστυνομικών που θα βρίσκονται καθήκον στους δρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση