ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε 22 σκηνές θα φιλοξενηθούν οι 93 πρόσφυγες στην Τηλλυρία

Οι σύριοι μετανάστες έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο

ΚΥΠΕ

Σε 22 συνολικά σκηνές που έχουν στηθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, θα διαμείνουν οι μετανάστες συριακής καταγωγής, που έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας Λούκας Χατζημιχαήλ.

Οι 93 συνολικά μετανάστες, 34 άντρες, 17 γυναίκες και 42 παιδιά, είχαν μεταφερθεί στο υγειονομικό κέντρο του Κάτω Πύργου όπου έτυχαν περίθαλψης και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία που τους μετέφεραν στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ο κ. Χατζημιχαήλ δήλωσε ότι κατά την εκεί παραμονή τους θα τους παρασχεθούν όλα τα αναγκαία μέσα ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο άνετη, ξεκούραστη και ζεστή διαμονή τους στο χώρο, όπως για παράδειγμα κουβέρτες και θερμάστρες.

Ανέφερε επίσης ότι θα υποβληθούν σε κάποιες απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα τους προσφερθεί φαγητό και θα ξεκουραστούν. Ο κ. Χατζημιχαήλ είπε επίσης ότι όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τέσσερα άτομα έχουν κρατηθεί από την Αστυνομία για περαιτέρω εξετάσεις.

Είπε επίσης ότι οι προσωπικές τους ανάγκες σε ένδυση και υπόδηση καλύπτονται από την Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταθμό και δεν υπάρχει για την ώρα ανάγκη για παροχή επιπρόσθετης βοήθειας από πολίτες.

Ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι οι μετανάστες θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι την ολοκλήρωση των ιατρικών τους εξετάσεων, που μπορεί να διαρκέσουν από 48 μέχρι 72 ώρες. Στη συνέχεια, όσοι υποβάλουν αιτήσεις για παραχώρηση πολιτικού ασύλου και τύχουν έγκρισης από την Υπηρεσία Ασύλου τότε θα μπορούν να εγκαταλείψουν το χώρο φιλοξενίας τους.

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας, τόνισε, υπερέβαλαν εαυτό ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα για αντιμετώπιση της κατάστασης σε συνεργασία με όλες τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας σύμφωνα με το Σχέδιο ``ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ``.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα το βράδυ, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι είναι κάτι που τους ανησυχεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα παρασχεθεί οτιδήποτε χρειαστεί στους μετανάστες προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση