ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Χάσικος: Ανησυχία για τη συνεχή ροή προσφύγων στην Κύπρο

Ο ΥΠΕΣ έκανε λόγο για κύκλωμα πίσω από το οποίο βρίσκεται Τούρκος διακινητής

Newsroom K

Ανησυχία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος για τη συνεχή ροή προσφύγων στην Κύπρο, μετά και την νέα άφιξη Σύρων προσφύγων στον Κάτω Πύργο.

Μιλώντας στην εκπομπή του τρίτου " Πρόσωπο με Πρόσωπο", ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κύκλωμα πίσω από το οποίο βρίσκεται γνωστός Τούρκος σεσημασμένος διακινητής.

Μίλησε για ελεγχόμενη και στοχευμένη ροή προσφύγων προς την Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη βδομάδα θα επιχειρήσουν να στείλουν στην Κύπρο άλλους επτακόσιους πρόσφυγες.

Ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι οι αρχές είναι σε θέση να διαχειριστούν το ζήτημα, δεδομένου ότι η ροή θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Τόνισε επίσης ότι η Δημοκρατία τιμά στο επάκρο όλες τις συμφωνίες στην προσφυγική κρίση και θέλει να βοηθήσει, αλλά είναι ημικατεχόμενο νησί και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να στείλει μηνύματα ότι η Κύπρος αποτελεί προσκλητήριο.

Το πλοιάριο με τους 93 Σύρους πρόσφυγες προερχόμενο απο τα Τουρκικά παράλια έφθασε λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Ανάμεσά τους ήταν 17 γυναίκες και 42 παιδιά.

Γυναίκα με τα δυο ανήλικα παιδιά της και έγκυος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκαν.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε οτι τρεις άντρες ήταν παράτυποι μετανάστες, αφού έφτασαν παλαιότερα στην Κύπρο και είχε λήξει η άδειά τους.

Συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησής. Οι υπόλοιποι ενενήντα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, στην Πάφο οι αρχές της δημοκρατίας προβληματίζονται ιδιαίτερα, αφού οι περισσότεροι Σύροι που επιλέγουν να έρθουν στην Κύπρο έχουν κάποιον να τους περιμένει στο νησί. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι μετανάστες αφήχθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στην περιοχή “Μακρυά λίμνη”, έδαφος του χωριού Κάτω Πύργου. Στην περιοχή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου και του οδοφράγματος Λιμνήτη και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 93 μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι πρόσφυγες αφού μεταφέρθηκαν στην ξηρά , έτυχαν ιατρικής περίθαλψης ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό όπου διέμειναν το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X