ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβλήθηκε η δίκη των γονιών της Έφης Ηροδότου

Κατηγορούνται για αδικήματα που επισύρουν φυλάκιση έως και επτά χρόνια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί οι γονείς της Έφης Ηροδότου, οι οποίοι είναι αντιμέτωπο με πέντε κατηγορίες, αυτές της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω του ότι απουσιάζει μαρτυρικό υλικό και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 14, 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Οι γονείς της Έφης κατηγορούνται ότι παρακίνησαν σε ψευδορκία τον Σέρβο Κόραν Βούντις (Goran Vujic) σε ουσιώδη ζητήματα κατά την εκδίκαση της ποινικής διαδικασίας για θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη η κόρη τους Έφη. Ταυτόχρονα υποσχέθηκαν στον Σέρβο να του παράσχουν εργασία για ανανέωση της άδειας παραμονής του.

Όπως ανέφερε η Δικαστής, τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται, μπορούν να επιφέρουν φυλάκιση μέχρι και 7 χρόνια.

Στις 8 Φεβρουαρίου η δίκη της Έφης

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη Έφη Ηροδότου, η οποία κατηγορείται για το δυστύχημα που διαπράχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007 με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου θα δικαστεί τελικά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 8 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για λόγους ασφαλείας.

Η 29χρονη αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X