ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινά η δίκη της Έφης Ηροδότου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα το πρωί η Έφη Ηροδότου, η οποία κατηγορείται για το δυστύχημα που διαπράχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007 με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και όχι στη Λεμεσό, μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής στις 26 Ιανουαρίου για λόγους ασφαλείας.

Η 29χρονη αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της Έφης Ηροδότου, οι οποίοι είναι αντιμέτωπο με πέντε κατηγορίες, αυτές της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω του ότι απουσιάζει μαρτυρικό υλικό και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 14, 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή και ανέφεραν πως δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενοι και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Έφη Ηροδότου και οι γονείς της, που εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα, έφτασαν χθες στην Κύπρο συνοδεία αστυνομικών ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για έκδοσή τους στις κυπριακές Αρχές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση