ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαλάζι και πλημμύρες στη Λευκωσία

Επικίνδυνος ο δρόμος Ανθούπολης Κοκκινοτριμιθιάς λόγω χαλαζόπτωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Πρωτεύουσα έφεραν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν στη Λακατάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρεί αυτή τη στιγμή για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα μέλη της ανταποκρίθηκαν μετά από κλήσεις σε υποστατικά που πλημμύρησαν.

Χαλαζόπτωση

Ο δρόμος από το Στάδιο ΓΣΠ μέχρι τα φώτα τροχαίας Ορφανίδη, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού καθώς επίσης και το γεφύρι του Πεδιαίου στον Στρόβολο. 

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, σε κάποια σημεία των δρόμων Λακατάμειας – Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Ειδικότερα, η λεωφόρος Τσερίου, παρά το αεροδρόμιο Λακατάμειας και η περιοχή K – CINEPLEX στον Αρχάγγελο, έχουν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Αναλυτικά ο καιρός

Το απόγευμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, αρχικά στα δυτικά, και αργότερα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πρόσκαιρα κυρίως συννεφιασμένος ενώ, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, για να τραπούν αργότερα θαλάσσιοι, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββάτο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι την Κυριακή και περαιτέρω πτώση την Δευτέρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X