ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανυψώνουν τη γέφυρα μετά την υπερχείλιση του Πεδιαίου

Προβληματισμό προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Στροβόλο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Αριάνας Χαριλάου

Η υπερχείλιση του Πεδιαίου ποταμού το απόγευμα της Πέμπτης στη Λευκωσία, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έφερε αρκετά σοβαρά προβλήματα στην Πρωτεύουσα. Το πιο σοβαρό ήταν είναι η περίπτωση εγκλωβισμού γυναίκας με το ανήλικο παιδί της η οποία κινδύνευσε να παρασυρθεί από τον ποταμό.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή πονοκεφαλιάζουν εδώ και δεκαετίες τον Δήμο Στροβόλου, όπου μετά από έντονες πιέσεις κατάφερε να εξασφαλίσει την ανύψωση της γέφυρας στον προγραμματισμό του αρμόδιου Υπουργείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Κ» ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, κληθείς να σχολιάσει το συνεχιζόμενο πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο, σημείωσε πως αυτό το θέμα είναι μια πονεμένη ιστορία για τον Δήμο, αφού εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να πάρει την έγκριση του Υπουργείου για υπερυψωμένη γέφυρα.

Πρόκειται για ένα πολεοδομικό έργο, το οποίο θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για το 17’, 18’ και 19’, σημείωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους, προσθέτοντας πως το 2018 ενδέχεται να αρχίσει την κατασκευή.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να γίνει κάτι στο μεσοδιάστημα, ο Δήμαρχος Στροβόλου ανέφερε πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Αστυνομία και εάν ξαναυπερχειλίσει ο ποταμός τότε οι δρόμοι θα κλείνουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Σημείωσε παράλληλα πως εκτός από την υπερχείλιση του ποταμού, το πρόβλημα οφείλεται και στους μικρούς οχετούς και υπάρχει περιορισμένη διατομή. «Η παροχευτικότητα είναι μικρή και υπερχειλίζει εύκολα», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση