ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κουγιάλης : Στο επόμενο τρίμηνο θα ολοκληρωθεί η κατοχύρωση χαλουμιού

Ο Υπουργός Γεωργίας, επισήμανε την εξάλειψη εντάσεων για το χαλούμι στα μέσα Φεβρουαρίου

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση της κατοχύρωσης του χαλουμιού εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα είναι θετική η κατάληξη.

Ο κ.Κουγιάλης που παρέστη στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Ανδρέα Τσέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους που τελέστη στην Εκκλησία Αποστόλου Παύλου στην Πάφο ανέφερε πως μέσα στον Φεβρουάριο η Επιτροπή Γεωργίας θα έχει ολοκληρώσει την εξέταση των ενστάσεων.

“Είμαι αισιόδοξος” ανέφερε ο Υπουργός, “ ότι αυτές οι ενστάσεις θα απορριφθούν και πλέον το θέμα θα παραπεμφθεί στο κολέγιο των Επιτρόπων όπου θα λάβει την τελική του απόφαση”.

Ο Υπουργός Γεωργίας ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως το θέμα του Ακάμα προχωρά κανονικά και οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης υλοποιούνται .

Εμείς είπε, προχωρούμε με την δημιουργία του εθνικού δασικού πάρκου στην περιοχή εκεί, και ταυτόχρονα το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πολεοδομία έχει ξεκινήσει την εργασία για την εκπόνηση ενός νέου τοπικού σχεδίου για ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ.Κουγιάλης επανέλαβε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι πρώτα η αποτελεσματική προστασία του Ακάμα και ολόκληρης της περιοχής αλλά και η ανάπτυξη και η αναζωογόνηση των κοινοτήτων πέριξ του Ακάμα.

Πρέπει συνέχισε, να βοηθήσουμε αυτές τις Κοινότητες να αναζωογονηθούν, να αναπτυχθούν , να προσελκύσουν περισσότερη επισκεψιμότητα γιατί χρειαζόμαστε τον κόσμο να μείνει στις αγροτικές περιοχές, να ζήσει και να δουλέψει.

Είπε ακόμη πως θέλει να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση