ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Αύξηση στις καταγγελίες για παράνομη στάθμευση το 2016

Η Λεμεσός καταγράφει αύξηση τροχαίων καταγγελιών κατά 65%

ΚΥΠΕ

Κατά δυόμιση περίπου φορές αυξήθηκαν, το 2016, οι τροχαίες καταγγελίες για παράνομη στάθμευση συγκρινόμενες με τις καταγγελίες του 2015, με την Επαρχία Λεμεσού να καταγράφει αύξηση τροχαίων καταγγελιών κατά 65%. Πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους οδική συνείδηση δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τον κ.Αγγελίδη, το 2015 έγιναν συνολικά 3,574 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση, ενώ το 2016 αυτές αυξήθηκαν σε 9,163, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει τόσο στην εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς Αστυνομίας, "η οποία λαμβάνει σοβαρά υπόψη και τα παράπονα και τις πληροφορίες των πολιτών που έγιναν, είτε στη γραμμή 1460, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας", αλλά και στο γεγονός πως "δεν υπάρχει δυστυχώς η συμμόρφωση που αναμένουμε".

Άξια αναφοράς είναι η αύξηση των καταγγελιών στην Επαρχία Λεμεσού, όπου το 2015 έγιναν 810 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση, ενώ αυτές έφτασαν τις 5,457 μέσα στο 2016, δηλαδή αυξήθηκαν κατά περίπου 65%.

"Ιδιαίτερα στη Λεμεσό υπάρχει μια σημαντική αύξηση και αυτό έγκειται στο γεγονός ότι υπήρχαν κατ`επανάληψη παράνομες σταθμεύσεις σε κύριες οδικές αρτηρίες", είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας πως και η Τροχαία Λεμεσού είχε αυξήσει σημαντικά τους ελέγχους της τον περασμένο χρόνο.

Αναλυτικά τα στοιχεία του 2016 με τις καταγγελίες για παράνομη στάθμευση έχουν ως ακολούθως (στην παρένθεση οι αντίστοιχες καταγγελίες του 2015):

Λευκωσία 271 (314)
Λεμεσός 5,457 (810)
Λάρνακα 796 (288)
Πάφος 331 (116)
Αμμόχωστος 2,164 (1,614)
Μόρφου 25 (23)
καταγγελίες Αρχηγείου 119 (409)

Στις καταγγελίες δεν περιλαμβάνονται αυτές που αφορούν την παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων, οι οποίες κατέγραψαν μια ανεπαίσθητη μείωση.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ.Αγγελίδης "η Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη σημασία στη στάθμευση σε χώρους αναπήρων και το 2016 είχε προβεί σε αρκετούς ελέγχους με αποτέλεσμα να γίνουν παγκύπρια 2,761 καταγγελίες, ενώ το 2015 έγιναν 2,965".

"Η Αστυνομία προβαίνει συνεχώς σε ελέγχους γιατί είναι ευαισθητοποιημένη για το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας υπόψη ότι επηρεάζονται συνάνθρωποι μας που θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης", συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Αγγελίδης σημειώνει πως το αδίκημα της παράνομης στάθμευσης θεωρείται σοβαρό "γιατί υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς, αποτελεί μεταξύ άλλων αιτία σοβαρών και άλλων δυστυχημάτων, ενώ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και δημιουργείται και ταλαιπωρία για το κοινό".

Η Αστυνομία, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου της καλεί όλους τους οδηγούς να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και "να αποκτήσουμε επιτέλους οδική συνείδηση", υπογραμμίζοντας ακόμη πως, πέραν των ελέγχων και καταγγελιών, η Αστυνομία δρα και προληπτικά μέσα από εκστρατείες διαφώτισης και ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X