ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιατροδικαστής: Δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική κακοποίηση της 9χρονης

Ανατροπή και ελεύθεροι οι γονείς, δυο μέρες πριν να εκπνεύσει το διάταγμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 9χρονής από την 32χρονη μητέρα της και τον 34χρονο σύντροφο της καθώς οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι δύο μέρες πριν την εκπνοή του διατάγματος κράτησης τους που τους είχε επιβληθεί, την περασμένη Τρίτη, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κρίθηκε πως δεν δικαιολογείται η περαιτέρω κράτηση τους κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημαντικό ρόλο για τη νέα τροπή της υπόθεσης διαδραμάτισε η ιατροδικαστική εξέταση του κοριτσιού από τη οποία δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική κακοποίηση με πηγές να αναφέρουν πως δεν υπήρξε διείσδυση.

Βάσει της καταγγελίας που είχε γίνει από την 9χρονη και συγγενικά της πρόσωπα, φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους κατά καιρούς συντρόφους της μητέρας της η οποία μάλιστα συμμετείχε σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις από το 2014.

Η απόφαση όπως και η εκδίκαση της 32χρονης και του συντρόφου της μεταφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, οι έρευνες της υπόθεσης από την αστυνομία θα συνεχιστούν μέχρις ότου ο φάκελος να κλείσει, αφότου οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες.

Προκύπτουν λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιος έκανε λόγο ευθύς εξαρχής για σεξουαλική κακοποίηση της 9χρονης με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις στα ΜΜΕ;

Γιατί οι αρμόδιοι δεν περίμεναν να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση και μετά να τοποθετηθούν δημόσια;

Θα υπάρξουν κυρώσεις απέναντι σε όσους δημοσίευσαν τη φωτογραφία της μητέρας στα κοινωνικά δίκτυα;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση