ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανεστάλη την υστάτη έξωση οικογένειας στη Λεμεσό

Μετά από διαμαρτυρία πολιτών η τράπεζα έδωσε την συγκατάθεση για αναστολή του διατάγματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι κινητοποιήσεις πολιτών με στόχο να αποτραπεί η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού, είχε αποτέλεσμα, καθώς μετά από παρέμβαση του δικηγόρου του συνδέσμου κατά των εκποιήσεων αλλά και την συγκατάθεση της Τράπεζας η οποία απειλούσε την οικογένεια με έξωση, το διάταγμα έχει ανασταλεί.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Πουτζιουρής είπε ότι η έξωση είχε προγραμαμτιστεί να γίνει προκειμένου το ακίνητο να παραδοθεί στην Τράπεζα με σκοπό να το εκποιήσει.

Πρόσθεσε ότι η αξία του ακινήτου ξεπερνά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ενώ τα οφειλόμενα από τον αποβιώσαντα σύζυγο της κοπέλλας, είναι γύρω στις 70 με 80 χιλιάδες.

Στη διαμαρτυρία πολιτών συμμετείχαν και βουλευτές του ΑΚΕΛ και μέλη του κινήματος Οικολόγων. Από την πλευρά του ο Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το θέμα των εκποιήσεων πρέπει να συζητηθεί εκ νέου στην βουλή, ενώ ήδη ε΄χει καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Εκπρόσωπος του συνδέσμου κατά των εκποιήσεων ανάφερε ότι πολλές είναι οι οικογένειες που έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο έξωσης ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις για προστασία μονογονεϊκών οικογενειών από ενδεχόμενο έξωσης.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση