ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

200 τόνοι χαλουμιού «όμηροι» του λιμανιού Λεμεσού

Εκρηκτική η κατάσταση και τα προβλήματα με ευπαθή προϊόντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκεται μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών ένεκα της συνεχιζόμενης ανωμαλίας που παρατηρείται στο λιμάνι Λεμεσού. Αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρότατα προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει προκληθεί στο λιμάνι Λεμεσού με αλυσιδωτές συνέπειες στην οικονομία είναι επιχειρήσεις με ευπαθή προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» μια από τις επιχειρήσεις αυτές είναι η Αλάμπρα που εξάγει μεγάλες ποσότητες χαλούμι στο εξωτερικό.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την προπερασμένη Δευτέρα χαρακτηρίζεται εκρηκτική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία ένεκα των προβλημάτων αδυνατεί να εξάγει την ημερήσια παραγωγή χαλουμιού με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

200 τόνοι χαλουμιού παραμένουν στις αποθήκες της εταιρείας προκαλώντας σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα. Η εταιρεία που εξάγει χαλούμι σε Ευρώπη Αυστραλία και Αμερική βρίσκεται σε δύσκολη θέση και με πελάτες της ενώ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με έχτρα χρεώσεις.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ίδια εταιρεία και με ευπαθή προϊόντα που εισάγει. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτελώνισή τους έχει ως αποτέλεσμα όταν φθάσουν στις αποθήκες έχει λήξει η ημερομηνία κατανάλωσή τους.

Ανάλογο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εταιρείες που εξάγουν λαχανικά. Και εδώ όπως να υποδείχθηκε η όλη κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο οι εξαγωγείς να υποστούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση