ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεν. Ελεγκτής: Θα ζητήσουμε τα συμβόλαια για το λιμάνι Λεμεσού

Μετά από πρόσκληση του ΑΚΕΛ η Ελεγκτική Υπηρεσία θα εξετάσει την υπόθεση

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι η Υπηρεσία του θα ζητήσει τα συμβόλαια που υπογράφηκαν με τους ιδιώτες για το λιμάνι Λεμεσού και θα εκφράσει άποψη επ` αυτών.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στη Βουλή, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε εκφράσει κάποιες απόψεις για τα συμβόλαια του λιμανιού Λεμεσού και είχε εξηγήσει τις θέσεις της σε παλαιότερη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών.

«Μετά από πρόσκληση του ΑΚΕΛ, θα ζητήσουμε εκ νέου τα συμβόλαια και όλη τη σχετική αλληλογραφία που υπήρχε τους τελευταίους μήνες, πριν την υπογραφή των συμβολαίων και θα εκφράσουμε άποψη επί των συμβάσεων αυτών και επί του τρόπου εφαρμογής των συμβάσεων αυτών, όπως μας έχει ζητηθεί από το ΑΚΕΛ» δήλωσε.

Το ΑΚΕΛ προχώρησε σε εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος που αφορά τις συμβάσεις στην Επιτροπή Ελέγχου, δήλωσε η βουλευτής του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρία Κουλία το θέμα θα εξεταστεί ως κατεπείγον από την Επιτροπή, «καθότι αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

«Αυτοί οι κύριοι όπως τα θαλάσσωσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη, λέγε οικονομία, λέγε Κυπριακό, το ίδιο έπραξαν και σε μια υπηρεσία η οποία λειτουργούσε σωστά, παραγωγικά και εξυπηρετούσε τον κόσμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κουλίας.

Πρόσθεσε πως «παρά το ότι τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολλές ημέρες δεν καταφέρνουν να λύσουν το πρόβλημα», ενώ σημείωσε πως «δεν έλαβαν και καμία πρόνοια σε ένα άκρως νευραλγικό σημείο αναφοράς για την οικονομία όπως είναι τα λιμάνια».

Να αναλάβει τις ευθύνες του ζήτησε από τον Υπουργό ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

«Εμείς ζητούμε να αναλάβει τις ευθύνες του ο Υπουργός και βεβαίως υπάρχει θέμα παραίτησής του, γιατί είναι προσωπική του η ευθύνη για εδώ που καταλήξαμε» είπε.

«Προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία των αποφάσεων αυτής της Κυβέρνησης και αυτής της Βουλής, γιατί κάποιοι εκ των υστέρων βγάζουν την ουρά τους έξω αλλά συνέβαλαν στο να παρθούν οι καθοριστικές αποφάσεις και την ώρα της κρίσης πήραν τη λάθος απόφαση και το αποτέλεσμα είναι σήμερα να δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο χάος» δήλωσε.

Είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τάχθηκε με τη σωστή απόφαση, ότι δηλαδή, «δεν είχαν γίνει οι σωστές κι ολοκληρωμένες συμφωνίες πριν προχωρήσουμε στην παραχώρηση σε ιδιώτες της λειτουργίας του λιμανιού της Λεμεσού».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση