ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου (upd)

Δεν έχει δώσει φως στην υπόθεση το βίντεο της κάμερας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζονται με το πρώτο φως της μέρας οι έρευνες του Κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης για εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου, 31 χρόνων και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Είχε μεταβεί με το ψαροτούφεκο του για ψάρεμα στην περιοχή του Πωμού και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Κέντρου έρευνας και διάσωσης κ. Κωνσταντίνο Φυτιρή, η επιχείρηση εντοπισμού του δύτη συνεχίζεται τόσο  με υποθαλάσσιες έρευνες όσο και έρευνες στην επιφάνεια της θάλασσας. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι στην έρευνα συμμετέχουν, υπηρεσίες δυτών από ΕΦ αστυνομία και εθελοντές, και αυτή διεξάγεται δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε το ψαροτούφεκο. Ταυτόχρονα, ελικόπτερα ελέγχουν από αέρος την ευρύτερη περιοχη.

Μέχρι στιγμής, η κάμερα η οποία εντοπίστηκε και βρίσκεται στην κατοχή της αστυνομίας, δήλωσε ο κ. Φυτιρής, δεν έχει δώσει κάτι που να οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα.

Πρόκειται για δύσκολη περιοχή, ανέφερε, με πολλές συστάδες φυκιών, και ρεύματα γι αυτό ερευνάται πολύ μεγαλύτερη περιοχή από το σημείο που φαίνεται να ψάρευε.

Το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση, έχει σχεδιάσει τη νέα έρευνα με βάση τις αυριανές καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα στην περιοχή.

Στην έρευνα συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, τα οποία θα ερευνήσουν μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα, ομάδες δυτών της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, εθελοντών δυτών και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς, θα εκτελέσουν υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή δύο χιλιομέτρων, με κέντρο το σημείο όπου βρέθηκε το ψαροτούφεκο του δύτη.

Ο διοικητής του ΚΣΕΔ, απηύθηνε έκκληση στους δύτες, όπως στις καταδυτικές τους εξορμήσεις να συνοδεύονται τουλάχιστον από άλλο ένα πρόσωπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X