ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Να αναιρεθεί η καταβολή τελών στις παγκύπριες εξετάσεις

Το μέτρο προνοεί την καταβολή του ποσού των 25 ευρώ ανά εξεταζόμενο

ΚΥΠΕ

Η ΠΣΕΜ, με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπως αναιρέσει το μέτρο για καταβολή του ποσού των 25 ευρώ ανά εξεταζόμενο μάθημα πρόσβασης στις παγκύπριες εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι, έχουν εξαιρεθεί οι άποροι μαθητές, από την καταβολή τελών για τις παγκύπριες εξετάσεις.

“Είναι προφανές ότι οι οικονομικές δυσκολίες για τους συμμαθητές μας και τις οικογένειές τους, ολοένα και αυξάνονται. Ο μεγάλος αριθμός των απόρων μαθητών, όπως και πολλών άλλων που για διάφορους λόγους δεν είναι καταγεγραμμένοι στην κατηγορία των απόρων, κρίνει αναγκαία την κατάργηση των τελών για τις εξετάσεις πρόσβασης”, σημειώνει η ΠΣΕΜ.

Όπως προσθέτει “στις σημερινές συνθήκες, η πρόσβαση σε δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί για πολλούς συμμαθητές μας τη μοναδική ευκαιρία για να σπουδάσουν”, για να συμπληρώσει ότι θεωρεί πως η ευκαιρία αυτή θα πρέπει να δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα καταβολής των 100 ή των 125 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση