ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάρνακα: Τρεις νεαροί κατηγορούνται για σειρά διαρρήξεων και κλοπών

Οι δύο 20χρονοι και ο 25χρονος φέρονται να διέρρηξαν περίπτερα και υποστατικά

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον ενός 20χρονου από την Αραδίππου, ενός 20χρονου από τη Λάρνακα και ενός 25χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, απόπειρας διάρρηξης και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 21/11/2016 - 22/02/2017 στην Λάρνακα και επαρχία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις 22/11/2016 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ ότι μεταξύ των ημερομηνιών 21-22/11/2016 άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό της και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ, την συσκευή καταγραφής του κλειστού κυκλώματος (DVR) αξίας περίπου 350 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή αξίας 350 ευρώ περίπου και διάφορα τσιγάρα αξίας 1700 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ που επισκέφθηκαν τη σκηνή διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο στο υποστατικό αφού απέκοψαν την κλειδαριά της κύριας αλουμινένιας πόρτας και μετά την παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Πρόσθεσε ότι τα ξημερώματα της 28/11/2016 λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι διεπράχθη διάρρηξη σε περίπτερο που βρίσκεται στα Περβόλια. Από έλεγχο που έγινε από την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου διεφάνη ότι δεν εκλάπηκε οτιδήποτε από αυτό.

Λίγες ώρες αργότερα η ιδιοκτήτρια του σούπερμάρκετ που κατήγγειλε διάρρηξη και κλοπή του υποστατικού της στις 22/11/2016, κατήγγειλε νέα διάρρηξη και κλοπή κατά την οποία οι δράστες έκλεψαν διάφορα τσιγάρα αξίας 2.800 ευρώ.

Ακόμα στις 21/1/2017 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λάρνακα ότι άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό του και έκλεψαν διάφορες μάρκες τσιγάρων αξίας περίπου 3000 ευρώ και 750 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης στις 22/1/2017 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου από τον διαχειριστή πρατηρίου πώλησης καυσίμων στο δρόμο Αραδίππου – Αβδελλερού, ότι άγνωστοι διέρρηξαν το κτίριο και έκλεψαν μία οθόνη και ένα πύργο ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα ραδιοφωνικό ηχοσύστημα συνολικής αξίας 1500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 119 ευρώ σε διάφορα κέρματα.

Στις 31/01/2017 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λάρνακα, ότι άγνωστοι διέρρηξαν το υποστατικό του και έκλεψαν διάφορες μάρκων τσιγάρων αξίας περίπου 7 με 8 χιλιάδων ευρώ και χάρτινο κουτί που περιείχε 500 ευρώ σε κέρματα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης στις 16/02/2017 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λάρνακα ότι γύρω στις 2 τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του που βρίσκεται απέναντι από το υποστατικό του αντιλήφθηκε δύο άγνωστους άντρες να προσπαθούν να το διαρρήξουν με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, πιθανό λιβέρι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η Αστυνομία επέστρεψε πίσω στο περίπτερο από το οποίο οι δράστες έκλεψαν 500 πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών συνολικής αξίας περίπου 2 χιλιάδων ευρώ.

Το περασμένο Σάββατο εξασφαλίστηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το αυτοκίνητο που ενέχεται στις διαρρήξεις και κλοπές, είναι εγγεγραμμένο στο πατέρα του 20χρονου από την Αραδίππου, που διαμένει μαζί του και έχει ως συνεργούς του τα άλλα δύο πρόσωπα.

Χθες καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου από ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Δρομολαξιά ότι άγνωστοι αφού παραβίασαν την μπροστινή σιδερένια καγκελόπορτα εισήλθαν εντός του υποστατικού και έκλεψαν μικρή ποσότητα ειδών περιπτέρου όπως τσιπς και σοκολάτες άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης όλων των υποστατικών που διαρρήχθηκαν φαίνονται τρία άτομα να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, να φορούν γάντια και να σπάζουν τη κλειδωνιά της πόρτας με λιβέρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης χθες τα ξημερώματα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διενήργησαν ενεδρευτική περιπολία έξω από το σπίτι του 20χρονου στην Αραδίππου, όπου διαπίστωσαν ότι έλειπε το αυτοκίνητο του. Σε άλλη ενεδρευτική περιπολία που πραγματοποίησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας έξω από καφενείο στους Αγίους Αναργύρους, διαπιστώθηκε ότι έξω βρισκόταν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 25χρονου και δεύτερο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 20χρονου από τη Λάρνακα.

Λίγο μετά έξω από καφενείο θεάθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος από την Αραδίππου και σταμάτησε πίσω από το αυτοκίνητο του 25χρονου.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας κατέβηκαν από το αυτοκίνητο τους και προσέγγισαν το όχημα του 20χρονου από την Αραδίππου, ωστόσο ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας ξεκίνησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εγκατέλειψε το μέρος χωρίς να γίνει δυνατή η ανακοπή του.

Χθες η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον των τριών υπόπτων και εντάλματα έρευνας για τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους. Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και από έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία στα σπίτια και στα αυτοκίνητα τους δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Σε θεληματική κατάθεση του ο πρώτος ύποπτος παραδέχθηκε ότι με τους άλλους δύο υπόπτους διέπραξε όλες τις αναφερθείσες διαρρήξεις και απόπειρες διάρρηξης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος μετέφερε πάντα με το αυτοκίνητο του τους άλλους δύο υπόπτους στη περιοχή όπου θα γινόταν η διάρρηξη και αυτοί παραβίαζαν τα υποστατικά και έκλεβαν διάφορα πράγματα τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν και έδιναν στον ίδιο περίπου 100 ευρώ κάθε φορά.

Ο 20χρονος από την Αραδίππου προέβηκε σε υποδείξεις σκηνών ενώ οι δύο άλλοι ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X