ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του νερού

Αναθεωρούνται τα τέλη για την παροχή νερού

ΚΥΠΕ

Αναθεωρούνται τα τέλη για την παροχή νερού από τα κυβερνητικά υδατικά έργα και εισάγονται τέλη για το κόστος που προκαλείται στο περιβάλλον και στους φυσικούς υδατικούς πόρους από τη χρήση του νερού, κατόπιν και της έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο, των Κανονισμών Τελών Ύδατος, δυνάμει του περί Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων Νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, αναθεωρούνται τα τέλη πώλησης νερού ύδρευσης (πόσιμο νερό) από τα κυβερνητικά συστήματα υδατοπρομήθειας προς τις τοπικές αρχές υδατοπρομήθειας (συμβούλια υδατοπρομήθειας, δήμοι, κοινότητες) και προστίθενται σε αυτά τα αντίστοιχα τέλη περιβάλλοντος και φυσικού πόρου,

Αναθεωρούνται τα τέλη πώλησης φρέσκου νερού άρδευσης και ανακυκλωμένου νερού που παρέχεται από τα κυβερνητικά υδατικά έργα για γεωργική παραγωγή και για άλλες χρήσεις και προστίθενται σε αυτά τα αντίστοιχα τέλη περιβάλλοντος και φυσικού πόρου,

Για πρώτη φορά εφαρμόζονται τέλη για την απόληψη νερού ύδρευσης και νερού άρδευσης από γεωτρήσεις και από άλλες πηγές, ώστε οι χρήστες να επιβαρύνονται με το αντίστοιχο κόστος περιβάλλοντος και φυσικού πόρου.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, οι τοπικές αρχές υδατοπρομήθειας και οι αρδευτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να αναθεωρήσουν τα τέλη παροχής νερού προς τους καταναλωτές που εξυπηρετούν, σύμφωνα με τους εν λόγω Κανονισμούς.

Όπως αναφέρεται, οι τοπικές αρχές υδατοπρομήθειας, οι αρδευτικοί οργανισμοί και τα πρόσωπα που λαμβάνουν νερό από τα κυβερνητικά υδατικά έργα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σχετικό λογαριασμό από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με ειδική αναφορά στη χρέωση για το τέλος περιβάλλοντος και φυσικού πόρου.

Προστίθεται ότι τοπικές αρχές, οι αρδευτικοί οργανισμοί και τα πρόσωπα που λαμβάνουν νερό από ιδιωτικές γεωτρήσεις ή άλλες πηγές, θα αρχίσουν να λαμβάνουν σχετικό λογαριασμό από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων εντός του 2017.

Όλες οι τοπικές αρχές υδατοπρομήθειας και οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς θα λάβουν ενημερωτική επιστολή με περισσότερες πληροφορίες.

Το πλήρες κείμενο των Κανονισμών και περαιτέρω πληροφόρηση βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων στη διεύθυνση www.moa.gov.cy/wdd.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X