ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακριβότερο από πέρσι το τραπέζι της Σαρακοστής

Πολύ ακριβά είναι τα προιόντα της Καθαράς Δευτέρας σύμφωνα με τις έρευνες τιμών

ΚΥΠΕ

Πιο ακριβά σε σύγκριση με πέρσι παρουσιάζονται στις μεγάλες υπεραγορές πολλά από τα προϊόντα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τιμές που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Καθαράς Δευτέρας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Οι τιμές που παρουσιάζονται στο Παρατηρητήριο για την Καθαρά Δευτέρα αφορούν την 22η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Η έρευνα αφορά συνολικά 89 σημεία πώλησης: είκοσι δύο μεγάλες υπεραγορές, είκοσι έξι μικρές υπεραγορές και σαράντα μία φρουταρίες, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ενδεικτική σύγκριση των τιμών των μεγάλων υπεραγορών, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την Καθαρά Δευτέρα του 2016, τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής -101,16%- παρουσιάζουν τα αγγουράκια θερμοκηπίου, με την τιμή να έχει ανέβει από τα €1,60 πέρσι σε €3,22 φέτος.

Οι τιμές για τα αγγουράκια θερμοκηπίου ξεκινούν από €2,49 το κιλό και φθάνουν μέχρι και €3,99 το κιλό, σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές, και φρουταρίες.

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στις τιμές της ντομάτας στις μεγάλες υπεραγορές, που ανέβηκαν κατά 85,75%, από €0,74 το κιλό πέρσι σε €1,37 το κιλό φέτος.

Οι τιμές για τις ντομάτες σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές και φρουταρίες κυμαίνονται μεταξύ €0,58 το κιλό και €1,80 το κιλό.

Για τα παντζάρια οι τιμές ξεκινούν από €0,79 το κιλό και φθάνουν τα €2,15 το κιλό, για τα χόρτα από €0,21 μέχρι €0,50 και για τις πατάτες από €0,46 μέχρι €1,15 το κιλό, σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές και φρουταρίες.

Σε ό,τι αφορά τις γαρίδες, το καλαμάρι και τις σουπιές, παρουσιάζονται, επίσης, ακριβότερα στις μεγάλες υπεραγορές, σε σύγκριση με πέρσι, ενώ φθηνότερος είναι ο χαλβάς, του οποίου οι τιμές σε μικρές και μεγάλες υπεραγορές ξεκινούν από €1,45 τα 400 γρ. και φθάνουν μέχρι €5,69 τα 400 γρ.

Οι τιμές για τη λαγάνα ξεκινούν από €0,59 και φθάνουν μέχρι €1,59 σε μικρές και μεγάλες υπεραγορές.

Τέλος, ακριβότερα πωλούνται στις μεγάλες υπεραγορές σε σύγκριση με πέρσι τα διάφορα είδη σαλατών (ταχινοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, χούμοι και πίκλες,), διαφόρων επονομασιών, ενώ φθηνότερες είναι οι ελιές τσακιστές και η γνήσια ακατέργαστη ταχίνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X