ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα η απόφαση για τον Ρίκκο

Στην 4η πτέρυγα θα κρατηθεί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη δίκη του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, καθώς και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους, αλλά και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, καθώς το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους βρήκε ένοχους στις 8 Φεβρουαρίου σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε μια πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα απόφαση επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, 2,5 στον Παναγιώτη Νεοκλέους, στο δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Νεοκλέους ΔΕΠΕ πρόστιμο 70 χιλιάδες ευρώ, ενώ στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1,5 ετών με αναστολή.

Ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και ο Παναγιώτης Νεοκλέους, μετά την επιβολή των ποινών τους οδηγήθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές και αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καλύτερη προσαρμογή τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν πρόκειται να κρατηθεί στην ίδια πτέρυγα, στην οποία κρατούνται και πρόσωπα με τα οποία σχετίστηκε μαζί τους στο παρελθόν, λόγω της θέσης του. Ειδικότερα, δεν θα βρεθεί στην ίδια πτέρυγα με τα πρόσωπα που φυλακίστηκαν για την υπόθεση του ΣΑΠΑ Πάφου (Σάββας Βέργας), αλλά και της Δρομολαξιάς (Ζαννέττος), αλλά και με πρόσωπα άλλων υποθέσεων τις οποίες είχε αναλάβει.

Αναστάτωση στις φυλακές

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», η καταδίκη του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα έφερε αναστάτωση στο σωφρονιστικό ίδρυμα, η διεύθυνση του οποίου αποφάσισε να ετοιμάσει πτέρυγα «ευάλωτων κρατουμένων» για πρόσωπα, τα οποία «κινδυνεύουν» στις υπόλοιπες πτέρυγες.

Η πτέρυγα που επελέγη για τους κατηγορούμενους είναι η τέταρτη. Στην αυτήν δεν υπάρχουν πολλά κελιά και ο κ. Ερωτοκρίτου δεν θα έχει επαφή με όσα πρόσωπα τα οποία σχετίζονταν με την προηγούμενη επαγγελματική δραστηριότητα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση