ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αφορολόγητα καπνικά προϊόντα σε περίπτερο εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων

Στο σημείο διέλευσης Ζώδιας-Αστρομερίτη εντοπίστηκαν κτηνιατρικά φάρμακα

ΚΥΠΕ

Αφορολόγητα καπνικά προϊόντα εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών σε περίπτερο στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ σε όχημα στο σημείο διέλευσης Ζώδιας-Αστρομερίτη εντοπίστηκαν κτηνιατρικά φάρμακα.

Επίσης, σε ξενοδοχείο στην επαρχία Λάρνακας εντοπίστηκαν αφορολόγητα τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που διενήργησε σήμερα το Τμήμα σε συνεργασία με την Αστυνομία εντοπίστηκε ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού σε υποστατικό που λειτουργεί ως περίπτερο και στο όχημα του ιδιοκτήτη του περιπτέρου στη Λευκωσία.

Συνολικά ανεβρέθηκαν 24 κούτες (24Χ200 τεμάχια) αφορολόγητων τσιγάρων και 3,050 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος και φαίνεται ότι προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα και τον καπνό ανέρχονται σε €1.490.

Ο κυπριακής καταγωγής ιδιοκτήτης του περιπτέρου και του οχήματος, συνελήφθη μαζί με τη σύζυγο του για αυτόφωρα αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €9.500 και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει απασχολήσει το Τμήμα Τελωνείων και άλλες φορές με παρόμοια αδικήματα. Τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατάσχεση κτηνιατρικών φαρμάκων

Επίσης, γύρω στις 17:50 σήμερα το απόγευμα στο σημείο διέλευσης Ζώδιας-Αστρομερίτη μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κοινού Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων και της Αστυνομίας εντοπίστηκαν σε όχημα που προερχόταν από τα κατεχόμενα και οδηγείτο από Ελληνοκύπριο, 81 συσκευασίες κτηνιατρικών φαρμάκων συνολικής ποσότητας 11.900 ml.

O οδηγός του οχήματος συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και τα κτηνιατρικά φάρμακα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο. Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το Τμήμα Τελωνείων.

Όσον αφορά τη χθεσινή υπόθεση κατάσχεσης ποσότητας 135 κούτων τσιγάρων από επιβάτη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, το Τμήμα Τελωνείων έχει εξασφαλίσει διάταγμα προσωποκράτησης δύο ατόμων για πέντε ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

Όσον αφορά το δεύτερο άτομο, πρόκειται για επιβάτιδα ρωσικής καταγωγής, συνεργάτιδας του πρώτου ατόμου και η οποία αφίχθηκε στην Κύπρο με την ίδια χθεσινή πτήση. Στην κατοχή της ανευρέθηκαν σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα 165 κούτες αφορολόγητων τσιγάρων μάρκας Marlboro, Camel, NZ και Corona και κατασχέθηκαν. Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το Τμήμα Τελωνείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X