ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό 8ήμερη κράτηση σε ένα 26χρονο και 27χρονο για 11 κιλά ναρκωτικών

Διερευνώνται τα αδικήματα παράνομης εισαγωγής, κατοχής και προήθειας ναρκωτικών

ΚΥΠΕ

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση των πελατών του για περίοδο οκτώ ημερών, ο δικηγόρος των δυο υπόπτων που είχαν συλληφθεί στις 18 Φεβρουαρίου από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων για υπόθεση κατοχής 11 κιλών ναρκωτικών και οι οποίοι χθες παραδόθηκαν στις αρχές της Δημοκρατίας.

Εναντίον των δυο υπόπτων, ηλικίας 26 και 27 ετών, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β`, δηλαδή κάνναβης. Εναντίον του 26χρονου διερευνάται, επίσης, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως, στις 18 Φεβρουαρίου οι δυο ύποπτοι ανακόπηκαν από μέλη της Αστυνομίας των Βάσεων Ακρωτηρίου και της ΥΚΑΝ, που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο ανοικτό χώρο βόρεια της εκκλησιάς της Αγίας Κυπαρισσιώτισσας, στο Κολόσσι, που εμπίπτει στην κυριότητα των ΒΒ, μετά από πληροφορία ότι εκεί υπήρχαν κρυμμένα ναρκωτικά.

Οι δυο θεάθηκαν να φτάνουν με αυτοκίνητο στην περιοχή και να κατεβαίνουν από αυτό, μεταφέροντας από μια μεγάλη νάιλον σακούλα. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο συνελήφθησαν μετά και από ρίψη δυο προειδοποιητικών πυροβολισμών.

Στα δυο σακούλια είχαν εντοπιστεί οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών περίπου, ενώ σε σωματική έρευνα, εντοπίστηκε στην κατοχή του 1ου υπόπτου το χρηματικό ποσό των 2,375 ευρώ.

Μέχρι χθες οι ύποπτοι τελούσαν υπό κράτηση στα κρατητήρια της Αστυνομίας των Βάσεων, όπου ανακρινόμενος ο 26χρονος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά ήταν δικά του και ότι τα παρέλαβε με σκοπό να τα μεταφέρει σε συγκεκριμένο τόπο έναντι αμοιβής, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, ο ύποπτος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Ο δε 27χρονος, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε πως στο σακούλι που κρατούσε υπήρχαν ναρκωτικά και πως ο 26χρονος του ανέφερε πως επρόκειτο για σκουπίδια.

Χθες ανακρίθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά από τα μέλη του ΤΑΕ, όπου αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε άλλο, υιοθετώντας το περιεχόμενο της αρχικής τους κατάθεσης.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει ακόμη 28 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και γειτονικό περιβάλλον των υπόπτων, θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί η προέλευση των καρωτικών, ενώ άρχισε η διαδικασία αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών τους, βάσει δικαστικών διαταγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση