ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2000 δρομείς στον 19o Logicom Cyprus Marathon

Το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα σήμερα στην Πάφο

ΚΥΠΕ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η φετινή συμμετοχή στο 19ου Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο αφού συνολικά τρέχουν 1950 δρομείς.

Ο Γιώργος Κακουρίδης υπεύθυνος Marketing της Logicom Cyprus Marathon μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση των συμμετοχών ενώ φέτος παρατηρήθηκε 60% αύξηση στις συμμετοχές.

Πρόσθεσε πως το 50% είναι από το εξωτερικό με 900 περίπου ξένους αθλητές από 35 χώρες να συμμετέχουν στον μαραθώνιο, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Αγγλία, την Πολωνία και την Ρωσία .

Ερωτηθείς για την σημαντικότητα μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης ιδιαίτερα για την Πάφο, ανέφερε πως αυτή η χρονιά, είναι η χρονιά της Πάφου αφού έχει ανακηρυχθεί και επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το αθλητικό αυτό γεγονός για την Κύπρο είναι πολύ σημαντικό αφού, όπως είπε, οι ξένοι αθλητές που επισκέφτηκαν το νησί μαθαίνουν την κουλτούρα αλλά και την φιλοξενία της Κύπρου και επιπρόσθετα συμβάλουν στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού στην Επαρχία της Πάφου.

Ο κ. Κακουρίδης είπε πως περισσότεροι Παφίτες αγκάλιασαν την φετινή διοργάνωση τόσο με την συμμετοχή τους είτε στους δρόμους της Πάφου χειροκροτώντας τους δρομείς.

Σε δηλώσεις του ο διοργανωτής Σταύρος Κακουρίδης Διευθυντής της Logicom Cyprus Marathon είπε πως ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στο θρυλικό μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946 ενώ για άλλη μια φορά συνέχισε,φέτος οι νικητές του Logicom Cyprus Marathon θα στεφανωθούν με χρυσά στεφάνια ελιάς που έφτασαν από το Μαραθώνα της Ελλάδας. Τα στεφάνια θα αποδοθούν από τον Δημήτρη Κυριακίδη προς τιμή του πατέρα του Στέλιου Κυριακίδη.

Είπε ακόμη πως η διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις όπως Μαραθώνιο ( 42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο ( 21,098 μέτρα) Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5χλμ.

Αναφερόμενος στις συμμετοχές ο κ. Κακουρίδης είπε πως σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται ο Yury Vinogradov Ρώσος δρομέας που συμμετέχει στο Μαραθώνιο με τον χρόνο 2:23:09 που πέτυχε στο Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης στις 25.10.15. Επίσης ο Richard Waldron Άγγλος δρομέας που συμμετέχει στο Μαραθώνιο με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:27:00 και ο Raphael Igrisianu Ρουμάνος δρομέας δύο φορές νικητής του Logicom Cyprus Marathon τις χρονιές 2013 και 2014.

Σημειώνεται ότι όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Επιπρόσθετα για πρώτη χρονιά η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon εφαρμόζει τον θεσμό των pacers. Συγκεκριμένα τρεις δρομείς του Σωματείου Dro .Me.A. Racing θα τρέξουν με σταθερό ρυθμό την απόσταση του Ημιμαραθωνίου δρόμου με σκοπό να βοηθήσουν όσους δρομείς επιθυμούν να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο.Οι χρόνοι των pacers θα είναι 1:30, 1:45 και 2:00.

Η όλη διοργάνωση περιλαμβάνει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, ζωντανή σύνδεση στα Μπάνια από το ραδιοσταθμό Rock FM , μουσική με DJ που θα επευφημούν τους δρομείς μπροστά από τα ξενοδοχεία Almyra και Ledra ενώ μασκότ μπροστά από το ξενοδοχείο Olympic Lagoon Resort θα διασκεδάσει τους δρομείς.

Τόσο ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δ. Πάφου Εύρος Λοιζίδης χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη διοργάνωση τόσο για την πόλη της Πάφου όσο και την ευρύτερη περιοχή

Σε δηλώσεις του ο Ανθούλης Παπαχριστοφόρου κύριος χορηγός ανέφερε πως το 2017 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Logicom Public Ltd αφού φέτος συμπληρώνει 30χρόνια παρουσίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Είπε πως η χρόνο με το χρόνο αύξηση των συμμετοχών, συνέβαλε στο να περιληφθεί η Πάφος ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς της περιοχής και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος της Πάφου.

Η Παρασκευή Παπαλά κρατώντας διαφημιστικά μπαλόνια της διοργάνωσης, χειροκρότησε τους συμμετέχοντες και μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε ότι αναμένει να δει την κόρη της στο Μαραθώνιο.

Εξάλλου ο Λευτέρης Παπαστυλιανού που κατοικεί στη Λευκωσία ήρθε ανέφερε στο ΚΥΠΕ να δει το γιο του που συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου και να διανύσει την απόσταση των 10 χιλιομέτρων .

Στους παρευρισκόμενους και η μικρή Βικτώρια Ανδρέου η οποία κρατώντας δύο μπαλόνια στο χέρι δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για την συμμετοχή της μητέρας της στον 19ο Logicom Cyprus Marathon. Βρίσκομαι είπε εδώ,” στο πλευρό της μητέρας μου για να την βοηθώ και να της συμπαραστέκομαι”.

Επίσης ο μικρός Παύλος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως θα αναμένει ώρες τον τερματισμό του πατέρα του, του νονού του και της νονάς του.

Εξάλλου η μικρή Γαβριέλα Καρνελορεάου και ο Κύπρος Καρνελορεάου που είναι από την Κύπρο, γεννήθηκαν στην Βραζιλία και σήμερα διαμένουν στη Λευκωσία ευχήθηκε για τους δικούς της που συμμετέχουν στην αθλητική διοργάνωση να τερματίσουν πρώτοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση