ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατασχέθηκαν κόκορες για κοκορομαχίες στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Οι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν και 12 κιλά γαλακτοκομικά προϊόντα

ΚΥΠΕ

Σε κατάσχεση δύο ζωντανών κοκόρων για κοκορομαχίες και γαλακτοκομικών προϊόντων στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου προχώρησαν οι τελωνειακές αρχές το περασμένο Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου , κατά τον έλεγχο των διερχομένων οχημάτων στο σημείο ελέγχου του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν κρυμμένα σε όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος, 12 κιλά γαλακτοκομικά προϊόντα (χαλούμια και αναρή).

Λόγω του ότι η μεταφορά τέτοιων ειδών από τις κατεχόμενες περιοχές απαγορεύεται, τα προϊόντα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους €150, εκ των οποίων τα €30 αφορούν τα έξοδα καταστροφής των ειδών που κατασχέθηκαν.

Επίσης το βράδυ της ίδια μέρας Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος, δύο ζωντανούς κόκορες, ειδικά εκπαιδευμένους για κοκορομαχίες.

Ο οδηγός του οχήματος δήλωσε ότι οι κόκορες ανήκουν σε φίλο του Τουρκοκύπριο ο οποίος τους ξέχασε στο αυτοκίνητό του.
Ακολούθως ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 50, ενώ οι κόκορες, η μεταφορά των οποίων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές απαγορεύεται, παραδόθηκαν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες λόγω αρμοδιότητας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε σχέση με την κατάσχεση 135 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα, από επιβάτη Ρωσικής καταγωγής στο Αεροδρόμιο Λάρνακας την 1η Μαρτίου, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό γραπτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων που διέπραξε με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 5,500.

Όσον αφορά την συνεπιβάτη του πιο πάνω προσώπου, επίσης Ρωσικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη για παράνομη κατοχή ποσότητας 165 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την καταδίκασε σε 45 μέρες φυλάκιση με αναστολή για δύο χρόνια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X