ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόσφυγες από την Συρία έφτασαν το μεσημέρι στον Ακάμα

24 άνθρωποι ανάμεσα τους έντεκα παιδιά και ένα βρέφος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 16:15

Νέο κύμα μεταναστών έφτασε σήμερα στην Κύπρο. Ήταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι όταν εντοπίστηκε, πιθανώς μέσω ραντάρ, πλοιάριο σε κοντινή απόσταση από την στεριά του Ακάμα. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ταχύπλοο σκάφος δέκα μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 24 άνθρωποι, ανάμεσα τους πέντε γυναίκες, δέκα παιδιά ηλικίας μέχρι δέκα ετών και ένα βρέφος. Εντοπίστηκαν 10 ναυτικά μίλια μακρυά από την ακτή και ακολούθησε η διαδικασία προσάραξης του σκάφους και ασφαλούς αποβίβασης τους από την αστυνομία και την πολιτική άμυνα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει πρόκειται για πρόσφυγες από την Συρία οι οποίες ξεκίνσηαν το ταξίδι τους στις έξι το απόγευμα της Παρασκευής από την Μερσίνα. Όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει στην αστυνομία, το σκάφος τους συνοδευόταν από δεύτερο μικρότερο σκάφος, μέσα στο οποίο επιβιβάστηκε κάποια στιγμή ο χειριστής του ταχύπλοου και εξαφανίστηκε.

Με την άφιξη τους οι πρόσφυγες θα περάσουν από σειρά ιατρικών εξετάσεων και να εμβολιαστούν, όπως προβλέπει δηλαδή η συνήθης διαδικασία.

Γύρω στις 4 το απόγευμα οδηγήθηκαν για κατάθεση στον αστυνομικό σταθμό της Πόλεως Χρυσοχούς και έδωσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται το βράδυ της Τρίτης θα μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται πάντως ότι τα μεσάνυχτα, έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων 13 άτομα συριακής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο εξ αυτών είναι παράνομοι μετανάστες καθώς έχουν απελαθεί στο παρελθόν από την Κύπρο, και εναντίον τους θα ασκηθεί ποινική δίωξη. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση