ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό κράτηση πέντε οπαδοί της Ανόρθωσης

Αποκλεισμό 33χρονου από τους αθλητικούς χώρους αποφάσισε το δικαστήριο

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον πέντε προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συμμετοχής σε οχλαγωγία, συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συμπλοκής και επίθεσης, απαγόρευσης μεταφοράς επιθετικού όπλου, χρησιμοποίησης επικίνδυνων αντικειμένων επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και ανησυχίας που διαπράχθηκαν στις 12 Μαρτίου 2017 στη Λάρνακα.

Πρόκειται για 16χρονο από τη Δερύνεια, 17χρονο από το Παραλίμνι, 18χρονο από τη Λάρνακα, 20χρονο από τη Σωτήρα και 26χρονο επίσης από τη Σωτήρα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα και κατά την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο υπήρξε αυξημένη ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, στην οδό Λύσου Σανταμά οπαδοί των δύο ομάδων διαπληκτίζονταν με αποτέλεσμα μέλη της ΜΜΑΔ να επέμβουν και να απωθήσουν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και τους οπαδούς της Ανόρθωσης έξω από το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στην Λεωφόρο Παπανικολή.

Πρόσθεσε ότι περίπου 150 άτομα, οπαδοί της Ανόρθωσης, ξεκίνησαν να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα, όπως πλαστικές καρέκλες, πέτρες και ξύλα. εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στο μέρος, ενώ ακολούθησε συντονισμένη προσπάθεια καταστολής από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες της ΑΔΕ Λάρνακας, Αμμοχώστου και ΜΜΑΔ προς τους οπαδούς, όπου έγινε ρίψη δακρυγόνων για τη διάλυση τους.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης οπισθοχώρησαν και εισήλθαν σε παρόδους της Λεωφόρου Παπανικολή, όπου καταδιώχθηκαν από μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων, με αποτέλεσμα οι πέντε ύποπτοι που συμμετείχαν στα επεισόδια να συλληφθούν από μέλη της ΜΜΑΔ για το αυτόφωρο αδίκημα της οχλαγωγίας.

Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενοι προφορικά αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και από τη ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι επί καθήκοντι ιατροί διέγνωσαν ότι ο ένας έφερε κάκωση στον καρπό του αριστερού του χεριού και ο άλλος θλαστικό τραύμα στη δεξιά κνήμη και του έγινε συρραφή.

Πρόσθεσε ότι από προκαταρκτικές εξετάσεις μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι οι οπαδοί που συμμετείχαν στα επεισόδια βγήκαν από τη νότια κερκίδα του γηπέδου στην οποία βρίσκονταν άτομα του ΣΥΦΙ Ανόρθωσης.

Αφού ανέφερε ότι «το φαινόμενο της βίας μεταξύ των οργανωμένων οπαδών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, αφού τα αρνητικά αποτελέσματα του επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο», ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ότι «οι επικίνδυνες πράξεις κατά την διάρκεια τέτοιων επεισοδίων κυρίως από νεαρά άτομα προξενούν σοβαρές σωματικές βλάβες τόσο στους ιδίους όσο και σε αθώους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή».

Το Δικαστήριο εξέδωσε τελικά διάταγμα κράτησης για δύο ημέρες για τους πέντε υπόπτους.

Εν τω μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας άφησε ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 οπότε θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία εναντίον του, 33χρονο οπαδό της Ανόρθωσης από τη Λάρνακα ο οποίος συνελήφθηκε χθες βράδυ με τους άλλους πέντε.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο διέταξε αποκλεισμό του 33χρονου από αθλητικούς χώρους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και παρουσία και παραμονή του σε αστυνομικό σταθμό κατά την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού ή οποιουδήποτε άλλου αθλητικού αγώνα ή εκδήλωσης που συμμετέχει η ομάδα του, δηλαδή η Ανόρθωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση