ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάλεσμα Αστυνομίας για την αποφυγή χρήσης κροτίδων το Πάσχα

«Παίζοντας με τις κροτίδες, είναι σαν να παίζεις με τον ίδιο το θάνατο»

Newsroom K

Ένα βίντεο για τις κροτίδες το οποίο σόκαρε τον διαδικτυακό κόσμο «ανέβασε» στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Αστυνομία Κύπρου.

Στον εν λόγω βίντεο, με τη λεζάντα «παίζοντας με τις κροτίδες, είναι σαν να παίζεις με τον ίδιο το θάνατο», παρουσιάζεται ένα χέρι το οποίο ακρωτηριάστηκε από κροτίδα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσει τα δικά της μηνύματα κατά του επικίνδυνου αυτού εθίμου.

Διαβάστε παρακάτω σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου

Το Πάσχα πλησιάζει και η Αστυνομία όπως κάθε χρόνο βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διαφώτιση του κοινού στη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Βασικός σκοπός είναι η πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης, κατοχής και εμπορίας κροτίδων κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, αφού αυτές τις μέρες τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα.

Επίσης, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η έμπρακτη συμβολή και ενεργός συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων στην πάταξη της επικίνδυνης και παράνομης αυτής συνήθειας. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία αρχίζει σήμερα 15 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε συνεργασία με τις τοπικές, εκκλησιαστικές και σχολικές αρχές σε σχολεία, κέντρα νεότητας και άλλους χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας.

Στόχος των διαλέξεων είναι να ενημερωθούν οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ενασχόληση τους με τις κροτίδες τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και άλλων πολιτών.

Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούν σχετικά ιδιοκτήτες υποστατικών κυνηγετικών ειδών, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες στους οποίους τονίζεται η ποινική ευθύνη που έχουν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκστρατείας η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της, για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικές περίπολοι, κυρίως έξω από τους Ιερούς Ναούς και θα παρευρίσκονται ένστολοι αστυνομικοί στις εκκλησίες, με αποκορύφωμα τη λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου και τη γιορτή της Ανάστασης, όπου θα αστυνομευθούν οι περισσότεροι ναοί των πόλεων και της υπαίθρου.

Ως Αστυνομία, κάνουμε έκκληση για ακόμα μία φορά, κυρίως στα νεαρά πρόσωπα, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων. Δυστυχώς έχουμε πολλά παραδείγματα, όπου νεαροί στο παρελθόν υπέστησαν εγκαύματα, ακρωτηριασμούς, ή που ακόμα έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση κροτίδων. Οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδι, ούτε έθιμο, αλλά μία κακή συνήθεια.

Είναι εκρηκτικά σκευάσματα, που είτε τραυματίζουν, είτε σκοτώνουν και παίζοντας με τις κροτίδες, είναι σαν να παίζεις με τον ίδιο το θάνατο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ευθεία ρήξη Νικόλας-Μαλάς

«ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το Κυπριακό ζήτημα είναι ένα θέμα πολύ πιο σημαντικό από τη Κυπριακή οικονομία, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  17:12

Χωρίς αναφορές στο Kυπριακό οι τοποθετήσεις Γκουτέρες

«Αυτό ,για να καταλάβουν κάποιοι πόσο σημασία μας αποδίδει ο διεθνής παράγων.»
Leo  |  09:52

Χ. Γεωργιάδης: Περικόψαμε δαπάνες, δεν επιβάλαμε φόρους

«Η απόλυτη κοροϊδία στην απόγειό της! Οι αποκοπές μισθών και συντάξεων, αντί επιβολής φόρου, είναι πολύ ...»
Ai Em  |  10:00

Ντάισελμπλουμ: Η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το αρχικό κούρεμα

«Η ιστορία με το πιστόλι δηλαδή παραμύθι ήταν ?»
LEO  |  19:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση