ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λήξη συναγερμού από την εκκένωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο στο ύποπτο αντικείμενο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση του χώρου.

Το αντικείμενο που εντοπίστηκε είναι ένα μαξιλάρι, περιτυλιγμένο με κολλητική ταινία και βρέθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου επιβατών για πτήση προς το Ισραήλ.

 

Στο χώρο υπήρχε έντονη κινητικότητα των Αρχών. Από το πρώτο λεπτό που σήμανε ο συναγερμός, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως και η Πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσαν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» κατά την διάρκεια της εκκένωσης δεν ανταποκρίνονταν το γραφείο τύπου του αεροδρομίου στα τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων.

Επανήλθε, σύμφωνα με την Hermes Airports, η ομαλότητα στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφού δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επικίνδυνο στο ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής «η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας επανήλθε σε πλήρη ομαλότητα γύρω στις 20.30 απόψε».

Για προληπτικούς λόγους, συνέχισε «κρίθηκε αναγκαία η άμεση εκκένωση του επιπέδου των αναχωρήσεων. Από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν προέκυψε τελικά οτιδήποτε το επικίνδυνο, ενώ δεν έχει επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου Λάρνακας πέρα από κάποιες καθυστερήσεις».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μόλις λήφθηκε η πληροφορία για εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, «οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν σε έλεγχο του αντικειμένου που βασικά ήταν ένα κουτί παπουτσιών. Οι πυροτεχνουργοί άνοιξαν το κουτί ωστόσο δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο».

Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι μόλις οι αρχές ασφαλείας ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου «τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Με την άμεση εφαρμογή του σχεδίου δράσης η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας και παράλληλα ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες».

Ταυτόχρονα συνέχισε «και τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται σε εγρήγορση» ενώ αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις των πυροτεχνουργών και των αρμοδίων τμημάτων των αρχών ασφαλείας, να επαναλειτουργήσει κανονικά ο αερολιμένας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις εντοπίστηκε το ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι αρχές Ασφαλείας, απέκλεισαν αμέσως το χώρο, εν αναμονή των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας, ενώ άρχισε η απομάκρυνση από τα κτίρια του αερολιμένα τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση